CSAT – privatizarea CFR Marfa, responsabilitatea Guvernului si Ministerului Transporturilor

cfr-bucurestiIn timp ce ping-pongul responsabilitatii politice a privatizarii CFR Marfa e in plina desfasurare, CSAT a publicat textul Hotararii din 5 februarie, din care rezulta ca CSAT a lasat in responsabilitatea Ministerului Transporturilor si a Guvernului situatia privatizarii CFR Marfa. Cel putin asa arata textul Hotararii  nr. 23 a CSAT, din 5 februarie 2013, referitoare la proiectul de Hotarare a Guvernului Romaniei pentru Aprobarea strategiei de privatizare a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa ”CFR Marfa” SA si a mandatului Ministerului Transporturilor pentru implementarea acesteia, publicat pe site-ul CSAT.

Modalitatea concreta si procedura de privatizare se afla in responsabilitatea Ministerului Transporturilor si a Guvernului Romaniei”, se arata in Hotararea CSAT.

Potrivit comunicatului de presa de la finalul sedintei, printre participanti s-au numarat:  ”preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a avut loc, marţi, 5 februarie a.c., la Palatul Cotroceni. La şedinţă au participat prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta; viceprim-ministrul Guvernului României, ministrul Finanţelor Publice, domnul Daniel Chiţoiu; ministrul Apărării Naționale, domnul Mircea Duşa; ministrul Afacerilor Interne, domnul Radu Stroe; ministrul Afacerilor Externe, domnul Titus Corlăţean; ministrul Justiţiei, doamna Mona-Maria Pivniceru; ministrul Economiei, domnul Varujan Vosganian; directorul Serviciului Român de Informaţii, domnul George-Cristian Maior; directorul Serviciului de Informaţii Externe, domnul Teodor-Viorel Meleşcanu; şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă; consilierul prezidenţial pentru Securitate Naţională, domnul Iulian Fota; secretarul CSAT, general Ion Oprişor, și purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, domnul Bogdan Oprea. La şedinţa CSAT a mai participat, ca invitat, şi ministrul pentru Societatea Informaţională, domnul Dan Nica”.

Click aici pentru a accesa textul integral al Hotararii.

La acest moment, procesul privatizarii CFR Marfa a ramas suspendat intre Palatele Vitoria si Cotroceni, dupa ce Presedintele Traian Basescu a pus sub semnul intrebarii succesul privatizarii, iar Premierul Victor Ponta, devenit intre timp si ministru interimar al Transporturilor a anuntat ca nu continua procesul privatizarii fara unda verde de la CSAT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.