Cum ar putea fi combătută sărăcia din spațiu. Anunțul oamenilor de știință americani

Sateliții ar putea veni în ajutorul luptei pentru combaterea sărăciei globale, indicând zonele unde este nevoie de ajutor, anunță o echipă de cercetători americani. Imaginile satelit-nasacaptate de sateliți ar putea ajuta guvernele și ONG-urile în lupta lor împotriva sărăciei, oferind informații precise cu privire la locurile unde trăiesc oamenii nevoiași și de ce au nevoie, au susținut cercetătorii de la Universitatea Stanford din California.

Eradicarea sărăciei extreme, avându-i drept referinţă pe cei care trăiesc cu mai puţin de 1,25 dolari pe zi, până în anul 2030 se numără printre obiectivele de dezvoltare durabilă adoptate în 2015 de către statele ONU.

Echipa de la Stanford a utilizat un algoritm care creează o hartă ce se autoactualizează și care recunoaște semnele zonelor sărace prin intermediul unui proces numit ”machine learning” (n.r. educare automată), un fel de inteligență artificială, susține Marshall Burke, profesor-asistent la Departamentul pentru Științele Pământului din cadrul Stanford. Rezultatele cercetărilor sale au fost publicate în revista Science.

”Computerul învață să găsească o mulțime de lucruri pe care le considerăm corelate cu sărăcia: drumuri, zone urbane, terenuri agricole, cursuri de apă”, a susținut Burke.

Burke a declarat că echipa intenționează să creeze o hartă a sărăciei la nivel mondial, ce ar urma să fie disponibile online.

”Ne dorim ca datele noastre să le fie utile în mod direct guvernelor din întreaga lume pentru a își eficientiza programele”, a susținut Burke.

 

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.