Cum au ajuns europenii să caute locuri de muncă în Albania şi Angola

Criza cu care se confruntă zona euro determină tot mai mulţi europeni şomeri să-şi părăsească ţările de origine pentru a căuta un viitor mai bun în străinătate. Topul celor mai căutate destinaţii în rândul acestora conţine câteva alegeri evidente, precum Germania şi Canada, dar şi câteva opţiuni neaşteptate, informeaza Adevarul.ro.

Angola

Înfloritoarea industrie petrolieră, combinată cu faptul că limba oficială a statului este portugheza, explică de ce imigranţii iberici caută locuri de muncă în statul african.

Albania

Probabil că nu este prima destinaţie la care v-aţi gândi atunci când vă căutaţi un loc de muncă, însă micul stat de la ţărmul Adriaticii este aproape de Grecia şi de Italia, iar asta l-a transformat într-unul dintre cele mai fierbinţi puncte de pe harta şomerilor europeni.

Cipru

Nu este tocmai destinaţia la care v-aţi aştepta. Proximitatea faţă de Grecia şi Italia explică de ce insula din Mediterană intră pe lista celor mai atractive state pentru cei care caută locuri de muncă.

Australia

Nu este deloc greu să ne dăm seama de ce se înghesuie aici cei care caută locuri de muncă: o economie puternică, guvern stabil şi nivelul ridicat de trai transformă Australia într-un loc atractiv.

Pentru mai multe destinatii alese de europeni pentru cautarea unui loc de munca, vizitati Adevarul.ro.

Sursa foto: proiecteuropene.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *