Cum foloseşte Rusia puterea din spaţiu pentru a ataca Siria

Armata rusă dezvăluie un nou arsenal în lupta sa cu Statul Islamic şi cu alţi insurgenţi din Siria. Mare parte din noul echipament militar se află la sute de kilometri deasupra Pământului.

Putin bbbIntervenţia militară de două luni a Rusiei în Siria în numele regimului preşedintelui sirian Bashar al Assad a implicat atacuri aeriene dramatice, din partea avioanelor de luptă de înaltă tehnologie, cărora li s-au adăugat bombardiere grele şi artilerie terestră puternică, chiar şi nave şi submarine lansând rachete de la mare distanţă, scrie David Axe, într-un articol pentru The Daily Beast, citat de independent.md.

Autorul notează că Rusia foloseşte şi puterea spaţială în atacurile din Siria, apelând astfel la sateliţi.

Deşi mai puţin vizibilă, această mobilizare în orbita Pământului nu este mai puţin impresionantă. Moscova susţine că a poziţionat 10 sateliţi, adică mai mult de 10 la sută din arsenalul spaţial al Rusiei, deasupra Siriei, identificând ţinte şi adunând astfel informaţii. În plus, cu ajutorul sateliţilor, sunt transmise semnale radio între forţele terestre, aeriene şi navale.

La începutul lunii decembrie, Kremlinul a difuzat imagini din sateliţii săi, într-o încercare de a dovedi că Turcia – unul dintre rivalii Moscovei în Siria – ar ajuta Statul Islamic să exporte petrol.

 

.

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *