Cum va arata COABITAREA Ponta-Basescu. Varianta PONTA

La doua zile dupa Referendumul de demitere a lui Traian Basescu, Victor Ponta spunea cum are de gand sa coabiteze cu Traian Basescu. Spunea ca nu va merge la sedintele CSAT, ca nu va vorbi la telefon cu Presedintele si ca il va lasa sa mearga la Consiliul European. Cititi mai jos detaliile declaratiilor Premierului din data de 31 iulie a.c.

Razboiul declansat dupa suspendarea presedintelui este departe de final. Victor Ponta a anuntat ca nu va merge la sedintele CSAT prezidate de Basescu, dar il va lasa sa reprezinte Romania la Consiliul European.

In ciuda tonului Premierul Victor Ponta a spus că nu va mai avea nicio discuţie telefonică cu Băsescu, dacă acesta va reveni la Palatul Cotroceni, şi că îl va lăsa pe acesta să participe la reuniunile Consiliului European, conform deciziei Curţii Constituţionale, potrivit RTV.

El a declarat totodată că va face tot posibil să nu mai interfereze cu Traian Băsescu  şi că nici măcar nu va mai participa la şedinţele CSAT, spunând că, dacă sunt documente importante, Băsescu poate să i le transmită spre semnare, arată Realitatea.net.

“Nu îl voi împiedica pe preşedinte să îşi exercite atribuţiile constituţionale şi nu îl voi bloca în activitate, dar pur şi simplu nu îl voi legitima. Voi face tot posibilul să nu mai interferez, vreau să stau cât mai departe de el. Nu poţi să fii preşedinte bazat pe fantome, nesusţinut de nimeni”, a spus Ponta.

Premierul a precizat că îl va lăsa pe Băsescu să participe la reuniunile Consiliului European, aşa cum a decis Curtea Constituţională, deşi consideră în continuare că acesta va merge la Bruxelles doar “în plimbare”, deoarece nu se bazează pe sprijinul Guvernului şi al Parlamentului.

Atenţionat că în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) sunt decizii care trebuie luate împreună, Ponta a răspuns că “nu prea se vorbeşte mare lucru, vorbeşte Băsescu singur”.

Sursa: Realitatea.net

Foto:  gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.