Cum vrea Hollande să câştige lupta contra şomajului din Franţa

francois hollande  elysee.frÎn ciuda tuturor previziunilor FMI, ale Comisiei Europene şi ale multor economişti privaţi, preşedintele Francois Hollande (foto)continuă să susţină că va reuşi să scadă şomajul până la finalul acestui an, arată o analiză publicată de Reuters, preluat de cronicaeuropeana.ro.

Mai mult decât atât, el a făcut din această promisiune prioritatea politică a guvernului socialist. “Voi fi judecat după asta”, le-a spus el francezilor, într-un interviu, luna trecută.

Hollande are în vedere crearea de locuri de muncă temporare, care să fie subvenţionate de stat, şi a unor cursuri de pregătire, care să conducă la reducerea numărului persoanelor fără loc de muncă, având în vedere că şomajul a ajuns la un nivel record de 3,28 milioane de oameni în luna iunie.

Primul test al planului său va avea loc la sfârşitul lunii august, când guvernul de la Paris speră să aibă primele rezultate.

timuleze piaţa locurilor de muncă începând de acum.

Hollande vrea totodată ca atunci când  elevii se întorc la şcoală, în septembrie, ei vor fi întâmpinaţi de 30.000 de noi cadre didactice şi asistenţi de joacă, în multe cazuri luaţi chiar de la cozile de la birourile de şomaj. Astfel de posturi din sectorul public reprezintă o categorie de locuri de muncă a căror durată va fi dublată până la 12 luni.

La acestea se adaugă aşa-numitele “joburi pentru viitor”, prin care guvernul ajută tinerii necalificaţi, cu vârsta între 16-25 de ani, din sectorul sănătăţii, fundaţii de caritate şi alte domenii necomerciale.

Mai multe detalii, aici.

Sursa: Cronicaeuropeana.ro
Foto: elysee.fr

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.