Curs de formare IER: “Sistemul normativ al Uniunii Europene”.5-6 iulie 2010.

ierInstitutul European din Romania organizeaza programul de formare cu tema “Sistemul normativ al Uniunii Europene” in perioada 5-6 iulie 2010.

Cursul ofera participantilor informatii detaliate cu privire la institutiile UE, actele lor juridice si jurisdictia comunitara.

Cui se adreseaza:

Programul se adreseaza juristilor si personalului de specialitate din institutii publice si/sau private, care prin natura activitatilor profesionale pe care le desfasoara trebuie sa fie informati in legatura cu notiunile de specialitate privind institutiile U.E., acquis-ul comunitar si influenta jurisdictiei europene asupra sistemului normativ european.

Tematica

• drept intern, drept international, drept comunitar
• institutiile UE si actele lor juridice
• efectele dreptului comunitar
• intensitatea izvoarelor dreptului comunitar
• acquis comunitar
• impactul jurisprudentei europene asupra sistemului juridic romanesc
• jurisdictia europeana (Curtea de Justitie a Uniunii Europene, Tribunalul de prima instanta si Tribunalul pentru functia publica)
• drepturile omului

Formatori

Simina – Elena Tanasescu, doctor in stiinte juridice, prodecan al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti,membru al Consiliului Superior al Magistraturii si un formator cu vasta experienta in domeniul juridic si in cel al afacerilor europene.

Daniel Pistea, doctorand in cadrul Universitaţii Bucuresti – Scoala Doctorala a Facultaţii de Drept, licenţiat in drept si in comunicare sociala si relaţii publice, trainer colaborator la Institutul de studii pentru ordine publica, ofiţer de presa al Brigazii Rutiere a Capitalei.

Locul desfasurarii: Cursurile se desfasoara la sediul IER din Bucuresti, Bd. Regina

Elisabeta nr.7-9, Sala de conferinte, etaj 4.

Tarif: 400 ron/pers. Programul este subventionat partial din bugetul IER. Se ofera reduceri ale tarifului in urmatoarele situatii:

§         pentru fiecare institutie care inscrie minim 2 participanti, cel de al 3-lea beneficiaza de o reducere de 50% (200 RON) reducere din tariful cursului, iar pentru minim 3 participanti inscrisi al 4-lea are asigurat un loc gratuit

§         pentru inscrieri cu 2 saptamani inainte de inceperea cursului – reducere 10% (40 ron)

§         pentru persoanele care au participat la minim 2 cursuri (contra cost) – reducere 15% (60 RON)

Pentru detalii privind acest curs si modalitatea de inscriere accesati www.ier.ro, pagina Formare in afaceri europene – Programe de formare: http://www.ier. ro/index. php/site/ programe_ in_curs/

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *