Curtea de Justiție a Uniunii Europene, vizită oficială în România

În cadrul relațiilor constante pe care Curtea de Justiție a Uniunii Europene le întreține cu cele mai înalte instanțe ale statelor membre, o delegație a Curții va efectua o vizită oficială în România, începând de miercuri, 16 mai, până duminică, 20 mai 2012, la invitația domnului Augustin Zegrean, președintele Curții Constituționale, și a doamnei Livia Doina Stanciu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, potrivit unui comunicat al CJUE.

Delegația va fi compusă din domnul V. Skouris, președintele Curții de Justiție, domnii A. Tizzano, J. N. Cunha Rodrigues, K. Lenaerts, J.-C. Bonichot și J. Malenovský, președinți de cameră, domnul A. Rosas, judecător, doamna J. Kokott, avocat general, domnii A. Borg Barthet, M. Ilešič și E. Levits, judecători, doamna C. Toader, judecător, domnii D. Šváby, E. Jarašiūnas și C. G. Fernlund, judecători, și domnul A. Calot Escobar, grefier.

Cu ocazia acestei vizite, delegația va fi primită de Excelența Sa, domnul Traian Băsescu, președintele României, la Palatul Cotroceni, sediul Administrației prezidențiale.

Joi, 17 mai, delegația Curții de Justiție va participa la ședințe de lucru împreună cu domnul A. Zegrean, președintele Curții Constituționale a României, și cu judecătorii acestei înalte instanțe. De asemenea, este prevăzută o întâlnire cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii.

Ziua următoare, delegația va participa la ședințe de lucru împreună cu doamna L. D. Stanciu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, și cu judecătorii acestei înalte instanțe.

Delegația va participa apoi la o întâlnire cu conducerea Institutului Național al Magistraturii din România și cu auditorii de justiție.

Sâmbătă, 19 mai, delegația se va întâlni cu judecătorii de la Curtea de Apel Pitești.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a primit deja în vizită oficială pe președintele și pe prim-ministrul României (în 2009), precum și delegații de judecători de la Curtea Constituțională a României (în 2011), de judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României (în 2008) și de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii din România (în 2008, în 2010 și în 2012).

Foto: noticiasamilhao.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *