Nemtii cumpara mai multe Dacii decat romanii

dacia-sandero-geneva-2008-105In fiecare zi, 700 de Dacii noi ajung in Germania. Aceasta piata a devenit cea mai mare pentru producatorul român, in timp ce România a ajuns, în luna februarie, a treia piata de desfacere pentru Dacia, dupa Franta si Germania.

“Germania a devenit a doua piata de desfacere pentru Dacia, iar Franta se afla în continuare pe primul loc”, a declarat, vineri, directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont, într-o conferinta de presa. Germania a ramas cea mai importanta piata pentru constructorul din Mioveni atât în ianuarie cât si în februarie, iar în a doua luna a anului, România a mai cazut un loc, fiind devansata de Germania, potrivit datelor producatorului.Situatia este generata si de caderea abrupta a pietei auto din România: în februarie s-au înmatriculat doar 7.200 de masini noi, de trei ori mai putine decât în februarie 2008. Asta în timp ce în Germania s-au înmatriculat, în aceeasi luna, 277.000 de masini, cu 21% mai mult decât în februarie 2008.

Succesul nesperat al Daciei în Germania este determinat de o decizie a autoritatilr de la Berlin care ar fi trebuit sa ajute în special productia germana de automobile. Astfel, statul german a oferit o prima de casare de 2.500 de euro fiecarui posesor al unei masini mai vechi de 9 ani pe care o ducea la casat cu intentia de a-si cumpara una noua. Însa, cei mai multi germani au preferat sa se orienteze spre dacia, dat fiiund ca, odata încasata prima de casare, plateau doar 5.000 de euro pentru un Logan sau un Sandero. De altfel, Dacia este aproape de a atinge cadenta maxima de productie, dat fiind ca vinde 3.500 de masini pe saptamâna în Germania.

articol preluat din Cotidianul

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.