Connect with us

POLITICĂ

VIDEO&FOTO Angela Merkel anunță că așteaptă raportul MCV pentru ca Germania să ia o decizie privind aderarea României la Schengen

Published

on

Premierul Dacian Cioloş se află, joi, într-o vizită oficială la Berlin, la invitaţia cancelarului german Angela Merkel, întrevederile aflate pe agendă vizând întărirea relaţiilor bilaterale cu Germania şi stabilirea obiectivelor comune pe agenda europeană, inclusiv migraţia şi politica externă a UE.

LIVE TEXT – Declarații comune de presă Dacian Cioloș – Angela Merkel

Angela Merkel:

ciolos - merkelRomânia este un partener extrem de important în UE, în NATO. Avem și o legătură emoțională datorită comunității de șași și șvabi. Avem și relații economice foarte bune, Germania fiind al treilea cel mai mare investitor în România.

Am discutat despre cum să îmbunătățim relațiile economice. Vrem să intensificăm relațiile mediului de afaceri. Am discutat și despre statul de drept și sistemul de justiție. Am văzut că există progrese în domeniul combaterii corupției.

Știm că Guvernul Cioloș urmărește cu prioritate acest subiect și că vrea să obțină bunăstarea populației din România.

Am discutat și despre chestiunea refugiaților și vecinătatea României. România are ca vecini pe Republica Moldova, Ucraina, aflată în prin proces de implementare a acordului de la Minsk. Am vorbit și despre securitatea granițelor externe ale UE, astfel încât statele europene să își împartă în mod egal responsabilitățile.

Chiar dacă România nu este un stat membru Schengen, paza granițelor externe este importantă. Vom coopera foarte bine în Consiliul European.

Dacian Cioloș:

ciolos-merkelGermania este un partener strategic important pentru România. Relațiile noastre sunt extrem de puternice în domeniul economiei, Berlinul fiind un important partener comercial pentru noi. În România există foarte multe companii germane pe piață.

Am discutat despre prioritățile României și ale Germaniei. În România dorim eficientizarea aparatului administrativ. Vrem un sistem al justiției îmbunătățit, vrem transparență pentru mediul de afaceri, vrem să creem condiții pentru investitorii germani. Intenția mea este să mai vin în primăvară în Germania pentru a întări cooperarea și cu landurile.

Împreună cu comunitatea română din Germania, care este foarte bine integrată și cu comunitatea istorică germană din România, avem premise bune de continuare a cooperării.

Am vorbit și despre coordonarea celor două țări în cadrul UE, Guvernul nostru vrea să facă din România o țară activă în spațiul european. Vrem să fim un factor pro-activ, să cooperăm cu toate statele din UE, iar Germania este un stat cheie. Vrem să participăm activ la transformarea instituțiilor UE. Voi avea grijă să lucrăm și la acest capitol împreună. Vrem să avem un spațiu Schengen solid și vrem să facem parte din acest spațiu. Îndeplinim toate condițiile pentru a face parte. România este activă și participă la securizarea granițelor externe ale UE.

În chestiunea refugiaților suntem deschiși la un dialog și ascultăm ce spun și celelalte state. Suntem pro întăririi capacității Frontex și suntem pe locul doi la participarea la această agenție de protecție a granițelor externe. Munca noastră este în direcția bună și va fi intensificată în viitor.

Am discutat și despre Parteneriatul Estic și Republica Moldova. România va susține Chișinăul să meargă în continuare pe drumul pro-european. Sperăm că acolo va exista curând un guvern și că țara va face reforme. Vă mulțumesc pentru că am avut ocazia să am prima vizită aici.

Angela Merkel:

ciolos - merkel2Proiectul Schengen este de foarte mare actualitate și că există motive întemeiate să ne ținem libertatea dem mișcare în acest spațiu. Vrem să rezvolvăm problema migrației ilegale. Controalele la granițe sunt o chestiune temporară și sunt parte a acordului. Schengen este foarte apreciat de cetățenii europeni și un instrument foarte bun pentru creșterea economică în UE.

Este corect că România a făcut foarte multe reforme în apărarea granițelor. Așteptăm, însă, următorul raport al Comisiei Europene privind corupția. Așteptăm ca în MCV să se regăsească progresele prin care România să adere pas cu pas în Schengen.

Dacian Cioloș:

România a făcut eforturi foarte mari în combaterea corupției și asta este vizibil. Dincolo de procesul tehnic al aderării la spațiul Schengen, actualul guvern va continua eforturile de combatere a corupției pentru ca progresele să se regăsească în raportul MCV. Sperăm ca acest lucru va duce și la aderarea României la spațiul Schengen.

Nu ne dorim doar aderarea la Schengen, ci un spațiu securitizat.

Angela Merkel:

Un spațiu Schengen este acela în care responsabilitatea este împărțită, inclusiv în chestiunea refugiaților.

UPDATE, 14.15:

Dacian Cioloș a fost primit de cancelarul Germaniei la sediul Guvernului, discuțiile bilaterale urmând a se desfășura în cadrul unui dejun de lucru. Este de așteptat ca pe agenda discuțiilor să se afle și evoluția României, în conformitate cu rapoartele MCV și viitorul spațiului Schengen.

Declarațiile de presă vor fi transmite în format LIVE TEXT pe CaleaEuropeana.ro, începând cu ora 14.45.

Citiți și PRUDENȚĂ. Cioloș merge la Berlin la un an de la întâlnirea Merkel-Iohannis. Ce se va întâmpla cu Schengen?

UPDATE, 13.40:

Premierul Dacian Cioloș a aterizat la Berlin, unde urmează să aibă o întrevedere oficială cu Angela Merkel. Șeful executivului, însoțit de ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu (fost șef al misiunii diplomatice a României la Berlin), a fost întâmpinat de ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu.

Premierul se îndreaptă în aceste momente spre sediul Guvernului federal al Germaniei. Declarațiile de presă vor avea loc în jurul orei 14.45.

ciolos berlin 4

ciolos berlin 3

ciolos berlin 2

ciolos berlin

UPDATE, 10.00:

Premierul Dacian Cioloş se află, joi, într-o vizită oficială la Berlin, la invitaţia cancelarului german Angela Merkel, întrevederile aflate pe agendă vizând întărirea relaţiilor bilaterale cu Germania şi stabilirea obiectivelor comune pe agenda europeană, inclusiv migraţia şi politica externă a UE.

Vizita în Germania începe cu ceremonia primirii oficiale cu onoruri militare a prim-ministrului Dacian Cioloş la sediul Cancelariei Federale, la ora 13:30 (ora României ) şi continuă cu o întrevedere cu cancelarul federal german Angela Merkel, urmată de un prânz de lucru şi de o conferinţă de presă comună la 14:45 (ora României).

Pe agenda oficială, premierul are programată o întrevedere cu reprezentanţii grupului parlamentar de prietenie germano-român din Bundestag şi la 17:40 se va întâlni cu Stanislav Tillich, preşedintele Bundesrat.

Vizita oficială a lui Cioloş se va încheia după o întrevedere, programată la ora 19:00 (ora României) cu reprezentanţi ai diasporei din Germania, la sediul ambasadei României la Berlin.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, scopul vizitei este întărirea relaţiilor bilaterale cu Germania şi stabilirea obiectivelor comune pe agenda europeană, inclusiv temele aflate în atenţia Consiliului European desfăşurat la Bruxelles în luna decembrie 2015, respectiv migraţia şi politica externă a Uniunii Europene. Deplasarea oficială în Germania va fi, de asemenea, un prilej pentru a dezvolta relaţiile economice şi a definitiva o strategie pentru consolidarea contactelor cu mediile de afaceri.

Din delegaţia oficială condusă de premierul Dacian Cioloş fac parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, şi şeful Cancelariei primului-ministru Dragoş Tudorache.

Germania este primul partener comercial al României, cu care se derulează 1/5 din comerţul exterior al ţării noastre. Schimburile comerciale bilaterale au crescut în medie cu 8-10% în cursul ultimilor 6 ani. În 2014 s-a atins nivelul record de 21,3 miliarde euro (din care exportul românesc 10,1 miliarde euro, iar cel german 11,2 miliarde euro). Potrivit datelor statistice BNR din 30.09.2015, Germania este unul dintre principalii investitori în economia românească (cca. 7 miliarde euro). 

Premierul Dacian Cioloș are programată o vizită oficială pentru joi, 7 ianuarie, la Berlin. Acesta se va întâlni cu cancelarul german, Angela Merkel, reuniunea fiind convenită la ultimul Consiliu European din 2015, la care Cioloș a reprezentat pentru prima dată România.

Screen Shot 2015-12-18 at 10.23.24 AMAngela Merkel m-a invitat la Berlin şi chiar am stabilit data vizitei în timpul întâlnirii de la Consiliu European, pe data de 7 ianuarie am stabilit împreună. I-am spus că aş vrea să merg cât mai repede pentru a discuta mai în detaliu ceea ce avem de gând să facem, care e programul nostru de guvernare, mai ales din perspectiva economică”, a declarat premierul român la finalul anului, adăugând că Germania este un partener important pentru ţara noastră şi din punct de vedere economic.

Este a doua reuniune bilaterală la nivel înalt în aproape un an dintre România și Germania. În februarie 2015, președintele Klaus Iohannis a mers la Berlin pentru a discuta cu Angela Merkel despre provocările momentului, aderarea României la Schengen, dar și situația Republicii Moldova. 

Citiți și Biroul cancelarului german, Angela Merkel, închis din cauza unui pachet suspect

Vizita lui Cioloș este precedată de un moment de securitate la Berlin. Biroul cancelarului german, Angela Merkel a fost închis temporar, întrucât oficialii de securitate ar fi găsit un pachet suspect.

”Investigăm prezența unui pachet suspect. Poliția încă se ocupă de situație”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției federale germane.

Pentru acest început de an, premierul Cioloș mai are programate două vizite oficiale: în Franța și în Olanda, pentru reuniuni cu președintele Francois Hollande și premierul olandez, Mark Rutte.

.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

Continue Reading
10 Comments

10 Comments

  1. Pingback: Angela Merkel, la Berlin, către Dacian Cioloș: ”Vom cooperare foarte în CONSILIUL EUROPEAN” | caleaeuropeana.ro

  2. Pingback: Nicolas Sarkozy: Schengen este mort. E nevoie de o politică comună privind imigrația | caleaeuropeana.ro

  3. Pingback: Nicolas Sarkozy: Schengen este mort. E nevoie de o politică comună privind migrația | caleaeuropeana.ro

  4. Pingback: Premierul Dacian Cioloș anunță, la Berlin, intrarea României pe scena politică europeană: ”Vrem să participăm activ la transformarea instituțiilor UE” | caleaeuropeana.ro

  5. Pingback: Dacian Cioloș, despre întâlnirea cu Angela Merkel: ”Deschiderea pe care am găsit-o aici este cea mai bună dovadă că relațiile noastre sunt pe calea cea bună | caleaeuropeana.ro

  6. Pingback: Premierul Dacian Cioloș, declarație importantă despre viitorul său politic la întâlnirea cu românii din Germania | caleaeuropeana.ro

  7. Pingback: Ambasada Germaniei la București întârește poziția Berlinului față de aderarea României la Schengen | caleaeuropeana.ro

  8. Pingback: Merkel: Românii sunt bine primiţi în Germania, dar nu pot primi prestaţii sociale cei care nu muncesc. Nu suntem o uniune socială | caleaeuropeana.ro

  9. Pingback: FOTO Dacian Cioloș primit cu onoruri militare la Paris. Premierul va discuta cu Francois Hollande despre aderarea României la Schengen și pregătirea președinției rotative a Uniunii Europene | caleaeuropeana.ro

  10. Pingback: MCV: Comisia Europeană publică miercuri noul raport pe Justiție pentru România. Ce progrese a făcut țara noastră până acum | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

POLITICĂ

Marcel Ciolacu, recunoscător președintei Parlamentului European pentru spriijnul oferit României în vederea aderării la spațiul Schengen

Published

on

© European Union 2022 - Source : EP

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a efectuat o vizitiă oficială la Bruxelles unde s-a întâlnit cu înalți oficiali europeni, printre care președinta Parlamentului European și cancelarul german Olaf Scholz. Cu acest prilej, președintele PSD i-a mulțumit Robertei Metsola pentru sprijinul oferit României în vederea aderării la spațiul Schengen. 

„Îi mulțumesc președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, pentru sprijinul oferit României în vederea aderării la spațiul Schengen. Modul în care autoritățile române au gestionat situația de la granița de Est a Uniunii Europene, în contextul actualelor tensiuni regionale, demonstrează suplimentar faptul că Romania îndeplinește, de facto, toate condițiile pentru a fi acceptată în spațiul Schengen”, a precizat Marcel Ciolacu într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook. 

De asemenea, acesta a transmis că România își dorește o nouă rezoluție care să „ne susțină demersul la nivel european și care să fie votată pe parcursul următoarei președinții a Consiliului UE.”

În ședința de ieri a Partidului Socialist European (PES), Marcel Ciolacu a susținut necesitatea acordării statutului de țară candidată la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova: „Totodată, am pledat pentru proiectul României de a deveni un jucător regional activ, un hub pentru stabilitatea și dezvoltarea regiunii, pornind de la reconstrucția Ucrainei”, a mai transmis acesta. 

Citiți și: Marcel Ciolacu va pleda, la Bruxelles, pentru acordarea statutului de candidat la UE pentru R. Moldova și Ucraina și va cere sprijin pentru aderarea României la Schengen

Continue Reading

POLITICĂ

Nicolae Ciucă salută acordarea statutului de țări candidate Ucrainei și R. Moldova: România va fi alături de cetățenii lor și ai Georgiei în calea lor europeană

Published

on

© Guvernul României

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a salutat decizia Consiliului European de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţări candidate la aderarea la Uniunea Europeană, subliniind că România va fi alături de cetăţenii din cele două state şi Georgia în parcursul lor european.

“Salut decizia istorică a Consiliului European. România va fi alături de cetăţenii Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei în calea lor europeană”, a scris Nicolae Ciucă, joi seară, într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Șefii de stat sau de guvern din cele 27 de state membre ale UE, reuniți la Bruxelles, au recunoscut perspectiva europeană a Ucrainei, a Republicii Moldova și a Georgiei și au decis să acorde statutul de țară candidată Ucrainei și Republicii Moldova, oficializând o decizie istorică la exact 120 de zile de la debutul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei. Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis, dar și de președinții Consiliului European și Comisiei Europene, Charles Michel și Ursula von der Leyen.

Citiți și DOCUMENT Textul care consfințește perspectiva europeană a Ucrainei, R. Moldova și Georgiei: Viitorul acestor țări și al cetățenilor lor este în cadrul UE

“Consiliul European recunoaște perspectiva europeană a Ucrainei, a Republicii Moldova și a Georgiei. Viitorul acestor țări și al cetățenilor lor se află în cadrul Uniunii Europene. Consiliul European a decis să acorde statutul de țară candidată Ucrainei și Republicii Moldova”, se arată în concluziile adoptate de Klaus Iohannis, Emmanuel Macron, Olaf Scholz, Mario Draghi și ceilalți lideri europeni la exact 120 de zile de la debutul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei.

În documentul adoptat, liderii invită Comisia Europeană să raporteze Consiliului cu privire la îndeplinirea condițiilor specificate în avizele Comisiei cu privire la cererile de aderare respective, ca parte a pachetului său obișnuit de extindere. De asemenea, se precizează că “Consiliul va decide cu privire la măsurile ulterioare după ce toate aceste condiții vor fi îndeplinite pe deplin”.

În ceea ce privește Georgia, Consiliul European s-a declarat “pregătit să acorde Georgiei statutul de țară candidată după ce vor fi abordate prioritățile specificate în avizul Comisiei privind cererea de aderare a Georgiei”.

Progresul fiecărei țări către Uniunea Europeană va depinde de meritele proprii în îndeplinirea criteriilor de la Copenhaga, luând în considerare capacitatea UE de a absorbi noi membri.

Citiți și “De 27 de ori da!”. Reacții ale liderilor UE după ce au acordat Ucrainei și Republicii Moldova statutul de țări candidate la aderare

Continue Reading

INTERNAȚIONAL

Albania are în plan să solicite UE ca cererea sa de aderare să fie tratată separat de cea a Macedoniei de Nord

Published

on

© European Union, 2022

Albania are în plan să solicite UE ca cererea sa de aderare să fie tratată separat de cea a Macedoniei de Nord în cazul în care nu se vor înregistra progrese în privința parcursului european al celor două state din Balcanii de Vest, după reuniunea de săptămâna viitoare a liderilor europeni, a declarat premierul Edi Rama, într-un interviu acordat publicației Politico.

De altfel, premierul albanez a declarat că nu se așteaptă ca summitul UE de săptămâna viitoare să deschidă calea pentru ca țara sa să înceapă negocierile de aderare la UE, dând vina pe Bulgaria.

Toate guvernele UE au convenit încă din martie 2020 să dea undă verde Albaniei și Macedoniei de Nord pentru a începe negocierile de aderare. Cu toate acestea, discuțiile nu au început încă, deoarece Bulgaria face presiuni pentru concesii din partea Macedoniei de Nord într-o dispută între cele două țări privind limba, istoria și identitatea.

Deși blocada impusă de Sofia la începutul negocierilor se aplică doar Macedoniei de Nord, UE preferă să analizeze împreună ofertele de aderare ale Albaniei și Macedoniei de Nord, astfel încât și Tirana este practic blocată.

UE a acordat statutul de candidat Macedoniei de Nord în 2005 și Albaniei în 2014, dar negocierile cu ambele țări nu au început încă.

Citiți și Olaf Scholz cere UE să demareze negocierile de aderare cu Macedonia de Nord și Albania pentru a-și îndeplini promisiunea de integrare a Balcanilor de Vest

În context, Rama s-a declarat pesimist.

„Nu am așteptări. Nu cred că se va întâmpla ceva. Albania și Macedonia de Nord nu vor începe în mod oficial negocierile de aderare”, a declarat el la Tirana.

Întrebat dacă vreunul dintre liderii UE a dat un semnal că discuțiile ar putea începe în curând, Rama a răspuns: „Ce semnale pot da? Nu este vorba despre ei. Este vorba din nou despre Bulgaria. Toți sunt de acord, toată lumea susține, toți cred că acest lucru ar trebui să se întâmple și că ar fi trebuit să se întâmple deja. Dar marja lor de manevră este limitată de Bulgaria.”

Premierul albanez a declarat că nu se așteaptă ca liderii bulgari să își schimbe poziția, deoarece au făcut din această dispută o problemă atât de mare încât este foarte dificil să facă concesii.

„Aceasta este o spirală. Au intrat într-o spirală. Și este foarte, foarte dificil să iasă din această spirală”, a declarat Rama, care va participa la Bruxelles la o reuniune a liderilor din Balcanii de Vest și din UE înainte de summit.

Oficialii bulgari își apără poziția, insistând că doresc pur și simplu ca Macedonia de Nord să își onoreze angajamentele anterioare și să caute să protejeze drepturile bulgarilor din țară, scrie Politico.

La rândul său, Macedonia de Nord susține că face eforturi de bună credință la cererea Sofiei și subliniază că o dispută bilaterală nu ar trebui să împiedice începerea negocierilor dintre UE și un viitor membru.

Rama a confirmat că, dacă nu se înregistrează progrese în această lună, va cere ca cererea de aderare a Albaniei să fie analizată separat de cea a Macedoniei de Nord, o măsură pe care UE a fost până acum reticentă să o ia. Oficialii susțin că stabilitatea regională ar fi mai bună dacă cei doi vecini ar avansa împreună.

„Dacă nu se întâmplă nimic în iunie, vom dori să fim separați de acest cuplu care se pierde în interpretare”, a declarat Rama. „Sunt convins că asta este ceea ce trebuie să facem, iar apoi dacă (liderii UE) vor fi de acord sau nu, vom vedea”, a adăugat acesta.

De asemenea, în același interviu, Rama a susținut ideea președintelui francez Emmanuel Macron de a crea o comunitate politică europeană, o organizație care va fi deschisă atât membrilor, cât și celor care nu sunt membri.

Macron și-a formulat planul în parte ca răspuns la războiul din Ucraina, propunând comunitatea ca o modalitate de a integra Kievul mai rapid în structurile politice europene decât lungul proces de aderare la UE.

Continue Reading

Facebook

INTERNAȚIONAL53 mins ago

Dmitro Kuleba: Ucraina este alături de poporul și guvernul „Moldovei prietene în fața amenințărilor reînnoite din partea Moscovei”

INTERNAȚIONAL1 hour ago

Șeful diplomației UE anunță că Iranul și Statele Unite vor relua negocierile privind Acordul nuclear iranian „în zilele următoare”

G73 hours ago

Miniștrii de externe ai G7 și Josep Borrell cer Moscovei să deblocheze porturile ucrainene de la Marea Neagră pentru exporturile de alimente

INTERNAȚIONAL4 hours ago

Premierul britanic se teme că Ucraina ar putea fi obligată să încheie cu Rusia o pace neconvenabilă

INTERNAȚIONAL5 hours ago

Casa Albă: SUA, Australia, Japonia, Noua Zeelandă și Marea Britanie au lansat o alianță pentru a combate influența Chinei în Pacific

INTERNAȚIONAL6 hours ago

Volodimir Zelenski: Ucraina nu mai este o țară terță, este un viitor partener egal pentru cel puțin 27 de țări UE

INTERNAȚIONAL7 hours ago

Șeful diplomației române, apel la acțiune globală fermă și pragmatică în rezolvarea rapidă a actualului blocaj privind exportul de cereale din porturile ucrainene

INTERNAȚIONAL8 hours ago

Bogdan Aurescu și ministrul de externe din Republica Coreea au convenit să reia agenda de vizite oficiale la București și consultările politice cu caracter regulat

SUA21 hours ago

O zi “seismică” în SUA: Curtea Supremă revocă protejarea dreptului femeilor la avort. Joe Biden denunță o decizie care “duce America cu 150 de ani înapoi în timp”

NATO22 hours ago

Sondaj NATO înainte de summitul istoric de la Madrid: Peste 80% dintre români consideră că România este mai sigură datorită Alianței și că aceasta este importantă pentru viitorul securității lor

CONSILIUL EUROPEAN2 days ago

Klaus Iohannis: Îmi doresc să ajungem la ce am descris în prima mea campanie prezidențială, ca România și Moldova să fie împreună în UE

CONSILIUL EUROPEAN2 days ago

Klaus Iohannis, despre amânarea aderării României la spațiul Schengen: “Și pentru noi reprezintă o frustrare”

CONSILIUL EUROPEAN2 days ago

Klaus Iohannis, despre renunțarea la votul în unanimitate la nivelul UE: Este de dorit o arhitectură decizională “mai suplă”, dar acest lucru implică multe “complicații procedurale”

CONSILIUL EUROPEAN2 days ago

Klaus Iohannis este de acord cu comunitatea politică europeană propusă de Macron: Nu creăm un înlocuitor la aderare, dar nici așteptarea falsă că un stat va deveni automat membru UE

CONSILIUL EUROPEAN2 days ago

Klaus Iohannis, optimist că R. Moldova și Ucraina vor deveni candidate la UE: Acest statut este o “garanție că integrarea europeană se va întâmpla”

Cristian Bușoi2 days ago

Dosarul Stocării Gazelor: Acordul negociat de eurodeputatul Cristian Bușoi asigură că depozitele de gaze din UE vor fi umplute la cel puțin 80% din capacitate până în noiembrie

PARLAMENTUL EUROPEAN3 days ago

Din plenul PE, Andrej Plenković transmite sprijinul „de neclintit” al Croației pentru ca Ucraina să devină țară candidată la UE

INTERNAȚIONAL4 days ago

Într-un discurs adresat Uniunii Africane, Volodimir Zelenski acuză Rusia că ține Africa ”ostatică”: Pentru a elimina riscul de foamete, ”războiul de colonizare” împotriva Ucrainei trebuie să înceteze

INTERNAȚIONAL5 days ago

Declarația Summitului celor Trei Mări de la Riga: Klaus Iohannis și ceilalți lideri regionali au acordat Ucrainei statutul de “țară parteneră participantă” la Inițiativă

Eugen Tomac1 week ago

Ședință comună a Parlamentelor României și R. Moldova. Eugen Tomac: Suntem două state cu aceeași istorie, vorbim aceeași limbă. Trebuie să ne gândim la viitorul comun

Team2Share

Trending