Dan Sova: Romania cere Comisiei Europene ca proiectele de infrastructura finantate prin Banca Mondiala, BEI si BERD sa nu fie incluse in calculul deficitului bugetar

dan sova gov.roGuvernul negociaza cu Comisia Europeana ca toate proiectele de infrastructura finantate prin intermediul Bancii Europene de Investitii (BEI), Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Bancii Mondiale (BM) sa nu fie incluse in calculul deficitului bugetar, astfel incat indicatorul agreat, de pana la 3% din PIB, sa fie respectat, a declarat vineri ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova, citat de Agerpres si preluat de HotNews.ro.

“Romania se poate imprumuta masiv de pe pietele financiare la dobanzi scazute, dar n-are voie. Credibilitatea pe care o dau investitorii institutionali Romaniei este foarte mare. Marea problema este ca trebuie sa ne incadram in deficitul bugetar de pana la 3%. Singura solutie este cresterea PIB. (…) Acum se negociaza pentru toate proiectele finantate cu BEI, BERD, BM. Vrem sa vedem daca accepta CE sa nu le introducem in deficit’, a spus Dan Sova.

 

Sursa: HotNews.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *