Dan Voiculescu: „Coabitarea Băsescu – Ponta a dat rezultate bune. Are la bază interesul amândurora”

dan voiculescuDan Voiculescu afirmă că rezultatele coabitării pot fi considerate bune, dar nu crede că Victor Ponta a pactizat cu Traian Băsescu în dauna lui Crin Antonescu. În opinia sa, USL şi-a îndeplinit obiectivul de a ajunge la putere, dar mai are un al doilea obiectiv de realizat, înlăturarea lui Băsescu, susţine acesta într-un interviu acordat Adevarul.

Vedem o coabitare care duduie, care merge din ce în ce mai bine: Ponta-Băsescu, şi o relaţie care e din ce în ce mai tensionată: Ponta-Antonescu.

Dan Voiculescu: Nu, nu, eu nu cred că e o coabitare care duduie şi care merge bine, eu cred că e o coabitare impusă, forţată, artificială, care, poate, cum gândesc unii, e spre binele României. Dar această coabitare este definitiv artificială, nu-i naturală. Eu niciodată n-o să cred că Băsescu-l apreciază pe Ponta. Sau că Ponta îl iubeşte pe Băsescu. (…)

Aam ieşit din instabilitatea în care stăteam de un an de zile cu procurorii, cu prelungiri din astea. Da, practic, acum această politică de, să-i spunem, coabitare a dat rezultate bune, în afara acestei proiecţii de imagine, că ea ar avea la bază prietenia între Ponta şi Băsescu. Nu are. Are interesul amândurora. Ponta are interesul să performeze ca prim-ministru şi are nevoie să nu aibă frâne, piedici din partea lui Băsescu. Pentru asta, sigur că face unele compromisuri. Iar Băsescu, care ştie că se apropie finalul, şi-ar dori, probabil, să poată să-şi ia Vila Lac, pe care a pregătit-o. Să poată să aibă SPP până la moarte, să poată să beneficieze de nişte drepturi sau – poate în mintea lui – să poate să fie viitorul prim-ministru al României, să fie şeful NATO. Chestii de genul ăsta. Adică a realizat faptul că trebuie să se gândească la viitorul lui şi-al prietenilor.

Interviul integral poate fi accesat aici.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: wikipedia

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.