Daniel Constantin: Pregătim un pachet legislativ prin care să promovăm produsele alimentare româneşti

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat duminică, la un târg de bovine de la Mogoşoaia, potrivit Mediafax, că pregăteşte un pachet legislativ pentru promovarea produselor alimentare româneşti şi prin care să stimuleze hipermarketurile să vândă cât mai multe astfel de produse.

“În mandatul pe care îl am ca ministru am două provocări foarte mari. Una se referă la satul românesc, pentru că agricultura până la urmă este o pare componentă a dezvoltării rurale şi trebuie să oferim cetăţenilor din mediul rural un nivel de trai ceva mai bun decât în momentul de faţă”, a spus Constantin.

El a adăugat că a doua provocare, “poate cea mai mare”, este să promoveze cât mai mult produsele româneşti.

Ministrul Agriculturii a spus că a pregătit un pachet legislativ astfel încât să stimuleze hipermarketurile şi producătorii să se organizeze şi să ducă toate produsele româneşti cât mai aproape de consumator.

“Ne gândim chiar şi la unele măsuri care să evidenţieze produsele româneşti faţă de celelalte produse, nu că celelalte n-ar fi bune, sunt bune şi acelea. Trebuie să fim foarte atenţi la calitatea acestora, dar eu cred că există, dincolo de calitate, de gustul pe care-l au produsele româneşti, şi un spirit de partiotism al celor care cumpără. Eu cumpăr produse româneşti şi sunt foarte atent şi la produsele bio”, a mai spus ministrul citat de Mediafax.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *