Datorii de peste 7000 mld dolari pentru cele mai puternice state ale lumii

Guvernele unora dintre cele mai dezvoltate ţări din lume au de răscumpărat obligaţiuni în valoare de 7.600 de dolari anul acesta, iar majoritatea se confruntă cu o creştere acută a costurilor de împrumut, informeaza Adevarul.ro.

Statele care au de achitat cele mai ridicate note de plată anul acesta sunt Japonia şi SUA, care trebuie să răscumpere obligaţiuni guvernamentale în valoare de 3.000 de miliarde de dolari, respectiv 2.800 de miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg.

În total, statele membre ale grupului G7 (cele mai dezvoltate şapte economii din lume – SUA, Japonia, Germania, Franţa, Italia, Marea Britanie şi Canada) şi cele supranumite BRIC (Brazilia, Rusia, India şi China) au de achitat datorii de stat în valoare de 7.600 de miliarde de dolari în 2012, cu 200 de miliarde de dolari mai mult decât suma aferentă anului trecut.

Potrivit prognozelor economiştilor, cel puţin şapte dintre aceste ţări se vor confrunta cu noi creşteri ale costurilor de împrumut până la sfârşitul acestui an, transmite agenţia de ştiri.

Sursa articol: Adevarul.ro

Sursa foto: cristv.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *