David Cameron: Grecii aleg în iunie dacă rămân sau pleacă din zona euro. Europa trebuie să aibă planuri pentru ambele situaţii

Grecii vor opta, la alegerile generale din luna iunie, dacă rămân sau pleacă din zona euro, iar Europa trebuie să fie pregătită pentru orice eventualitate, a declarat premierul britanic, David Cameron potrivit Mediafax.

Cameron, prezent la Chicago înaintea unui summit NATO, a respins ideea că summit-ul G8 de la sfârşitul săptămânii trecute de la Camp David ar fi fost un eşec, deoarece crede că “a ajutat la cristalizarea modului de gândire al liderilor economici mondiali şi, în particular, la cristalizarea modului de gândire al membrilor zonei euro”.

“Acum trebuie să trimitem un mesaj foarte clar oamenilor din Grecia.Există o alegere: puteţi vota să rămâneţi în zona euro, cu toate angajamentele pe care vi le-aţi asumat, sau puteţi vota altfel, pentru a pleca. Important este ca liderii zonei euro să aibă pregătite planuri pentru ambele situaţii, planuri clare care să ne protejeze economiile, să le asigure stabilitatea, iar eu voi face tot posibilul în Marea Britanie pentru a mă asigura că şi noi suntem pregătiţi”, a afirmat premierul britanic.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *