David Cameron promite ca va “vindeca problemele societatii”

David Cameron, premierul Marii Britanii, a promis măsuri adiționale pentru a combate bonusurile „excesive” din industria financiară, anticipând un an dificil pentru țara sa, anunta Adevarul.ro.

În cadrul mesajului de Anul Nou, Cameron a declarat că ochii întregii lumi vor fi ațintiți asupra Marii Britanii în 2012, din cauza Jocurilor Olimpice de vară de la Londra și a celebrării a 60 de ani de la încoronarea Reginei Elisabeta II. „Acest lucru ne oferă un motiv extraordinar de a privi către ceilalți, către viitor și de a fi mândri de ceea ce suntem și ceea ce putem reuși, chiar și în aceste vremuri dificile”, anunță Adevarul, preluand informatii din partea Bloomberg.

Asigurând familiile care se confruntă cu inflația crescândă și pe tinerii care nu-și pot găsi locuri de muncă din cauza creșterii economice slabe, că le înțelege îngrijorările, Cameron a promis că „va lupta cu curaj în căutarea vindecării problemelor societății”.

„În timp ce puțini oameni la vârf primesc recompense care nu reflectă deloc riscurile care și le asumă sau efortul depus, mulți alții se găsesc captivi în sistemul de asistență socială, fără speranță sau responsabilitate”, a declarat premierul. „Așadar, vom lupta contra excesului din City (City of London, cartierul financiar al Londrei, n.r.) în aceeași măsură în care vom reforma sistemul de asistență socială pentru a asigura salarii echitabile și susținerea financiară a familiilor”, a declarat Cameron.

Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto: en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *