David Cameron: Relaţia Marii Britanii cu UE se va schimba, dar referendumul nu va fi organizat acum

Premierul britanic David Cameron consideră că actualul statut al Marii Britanii în cadrul Uniunii Europene este “inacceptabil”, subliniind însă că nu trebuie organizat rapid un referendum privind apartenenţa ţării la UE.

“În contextul în care Europa se schimbă, relaţia noastră cu Europa se va schimba şi ea. Sunt unii care cer organizarea acum a unui referendum privind apartenenţa la UE. Nu sunt de acord cu acest lucru, pentru că nu cred că părăsirea Uniunii Europene ar fi cel mai bun lucru pentru Marea Britanie. Dar nu cred nici că păstrarea actualului statut este corectă”, a spus Cameron, notează BBC News online, conform Mediafax.ro.

“Statutul de acum nu este acceptabil. Dar, la fel cum cred că ar fi greşit să organizăm acum un referendum privind apartenenţa la UE, la fel de greşit ar fi să excludem posibilitatea unui astfel de referendum în viitor“, subliniază Cameron, nuanţând poziţia prezentată într-un articol publicat în Sunday Telegraph.

În articol, Cameron recunoştea că poziţia Marii Britanii într-o Uniune Europeană aflată în curs de reformare “trebuie să aibă susţinerea deplină a poporului britanic”. Însă premierul conservator a argumentat că cei mai mulţi britanici nu doresc organizarea în curând a unui referendum privind apartenenţa Marii Britanii la blocul comunitar european. “Urmează alte reforme – decizii, probabil tratate – în care putem să ne afirmăm interesele, putem păstra apartenenţa la piaţa unică, dar putem sta în afara unei Europe federale”, a subliniat Cameron duminică.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *