De câți bani are nevoie Europa în 2012 pentru a nu declara faliment

2012 va fi anul în care statele europene trebuie să arate că sunt capabile să pună capăt crizei care amenintă moneda unică si chiar existenta Uniunii Europene, potrivit EVZ.ro. Acordul care impune disciplina bugetară cerută de Paris și Berlin ar putea fi definitivat până la sfârşitul lunii martie. Europa trebuie să recâștige încrederea piețelor pentru că nu puțini sunt banii pe care trebuie să-i atragă anul viitor, mai scrie publicatia.

Numai în primul trimestru guvernele vor trebui să se refinanţeze cu 300 de miliarde de euro, băncile vor avea nevoie să emită obligaţiuni în valoare de 250 de miliarde de euro, în timp ce companiile din sectorul nefinanciar au nevoie de împrumuturi de circa 200 de miliarde de euro, potrivit unei analize AFP, preluata de Evz. Prin urmare, la nivelul întregului an, Europa are nevoie de cel puțin 3.000 de miliarde de euro.

Analiștii speră că odată cu definitivarea acordului care impune disciplina cerută de Nicolas Sarkozy și Angela Merkel, se va da și mână liberă Băncii Centrale Europene, singura capabilă să stingă ”incendiul” cu forţa sa financiară potenţial nelimitată, pentru a acorda mai multă asistenţă statelor fragile.

Citiţi mai mult: EVZ.ro

Sursa foto: ibiblio.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.