De ce ameninta Grecia cu iesirea din zona euro

In octombrie 2011, la un summit Euro, liderii europeni, Banca Centrala Europeana, Grecia si investitorii privati, au convenit un “haircut” de 50% pe datoriile Greciei. Mecanismele, fiind atat de complicate, inca nu au fost puse la punct. Grecii mizeaza pe acest lucru si trag de timp, in speranta ca vor obtine o situatie mai buna la masa negocierilor, scrie publicatia electronica EurActiv.ro.

Grecia ameninta cu iesirea din zona euro daca creditorii privati nu accepta conditiile iar FMI nu acorda un nou imprumut. E un semnal pentru ca liderii zonei euro, Angela Merkel si Nicolas Sarkozy, sa faca din nou presiuni asupra creditorilor privati ai Greciei pentru a face noi concesii, potrivit Expat Times, preluat de EurActiv.

Pe de alta parte, Grecia continua discutiile cu investitorii privati pentru a esalona datoriile.

Grecia va trebui sa paraseasca zona euro daca nu va reusi sa ajunga la un acord cu creditorii sai internationali in ceea ce priveste un al doilea plan de salvare, de 130 miliarde de euro, a declarat marti un purtator de cuvant al Guvernului, citat de Reuters. Acesta este un avertisment public neobisnuit de puternic al oficialilor eleni, in conditiile in care Atena si partenerii sai din UE au respins in repetate randuri o iesire a Greciei din zona euro.

Articolul integral poate fi citit aici.

Sursa articol: EurActiv.ro

Sursa foto: voceabasarabiei.net

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *