De unde sunt străinii care au vizitat România în acest an

Numărul străinilor care au vizitat România în primele nouă luni ale anului a crescut cu circa 12% față de aceeași perioadă a anului trecut, informeaza EVZ.ro. Cei mai mulți provin din Germania, Italia şi Franţa, potrivit datelor Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism.

Numărul turiștilor germani a crescut în această perioadă cu 9,4%, cel al italienilor cu 21,2%, iar cel al francezilor cu 10,3%. O creștere semnificiativă s-a înregistrat și în ceea ce privește numărul turiștilor din Ungaria, Marea Britanie și Statele Unite, care a crescut cu 15%, 10,3% respectiv 3,5%.

Cheltuielile nerezidenţilor străini în România sau crescut cu 18% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

”Avem creşteri foarte bune pe pieţele din Italia şi la vecinii noştri din Ungaria, dar şi în rândul turiştilor pretenţioşi, cum sunt cei din Marea Britanie, Franţa şi Germania, şi chiar o creştere deloc de neglijat pentru turiştii din Statele Unite. Sunt cele mai clare semne că investiţiile masive în turism şi promovarea strategică a destinaţiilor româneşti realizate în ultimii ani sunt exact lucrurile de care turismul românesc are nevoie astăzi”, a declarat Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism (INCDT) este o unitate aflată în coordonarea MDRT, care realizează analize folosind datele Institutului Naţional de Statistică (INS), ale Băncii Naţionale a României şi ale mai multor organisme internaţionale de cercetare a turismului.

Sursa articol: EVZ.ro

Sursa foto: pixelglow.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *