DeCe News în parteneriat cu FJSC a lansat proiectul “Presa online – Fereastră către viitor”

SC Press Media Electronic SRL în parteneriat cu Universitatea București – Facultatea de Jurnalism și Șțiintele Comunicării a lansat proiectul POSDRU/109/2.1/G/81431 : „Presa on-line – fereastra catre viitor”, proiect co-finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea abilităților de muncă ale studenților din domeniul știintelor comunicării în vederea creșterii șanselor de integrare pe piața muncii, prin organizarea stagiilor de pregatire practică astfel încât aceștia să poată răspunde nevoilor de informare şi comunicare ale noilor generaţii – digital natives – utilizând în mod flexibil şi eficient, în activitatea profesională pe care urmează sa o desfașoare, noile tehnologii de informare.

Situaţia cu care se confruntă studenţii este următoarea: numărul angajatorilor care desfăşoară stagii de pregătire practică la un nivel profesionist în propriile redacţii este foarte mic în comparaţie cu numărul crescut al studenţilor. Din raţiuni economice practicanţii sunt implicați destul de rar în situaţii de producţie reală, în realitate ei desfăşurând mai ales activităţi de adunare de informaţii, mici recenzii, verificare corectitudine text, citire ştiri offline.

Organizarea şi desfăşurarea unor stagii de practică în domeniul jurnalismului on-line oferă oportunitatea studenţilor înscrişi la specializări din domeniul ştiintelor comunicării de a se pregăti la un potenţial loc de muncă.

Mai multe informații aici.

Foto: tincutaapateanu.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *