Decizia S&P nu va avea impact imediat, dar ar trebui să urgenteze acţiunile UE anticriză

Decizia Standard&Poor’s (S&P) privind retrogradarea statelor din zona euro nu va avea un impact imediat semnificativ, deoarece era aşteptată de pieţe, însă va afecta Fondul European de Stabilitate Financiară şi ar trebui să-i determine pe liderii UE să urgenteze acţiunile anticriză, sunt de parere jurnalistii  Mediafax.ro.

Primul semnal important al reacţiei pieţelor la decizia S&P va fi remarcat luni, când Franţa are programată o emisiune de titluri de stat de 8,7 miliarde euro.

S&P a ales sa anunţe decizia într-un moment de optimism pentru zona euro, după ce Spania şi Italia au înregistrat succese notabile la emisiunile de obligaţiuni derulate joi şi vineri, atrăgând cerere substanţială la dobânzi în scădere puternică.

Agenţiile de rating au fost criticate dur în urma crizei financiare mondiale din 2008-2009 pentru calificativele de vârf acordate titlurilor compuse din credite ipotecare subprime a căror prăbuşire a avut o contribuţie decisivă la declanşarea turbulenţelor pe pieţele financiare, informeaza Mediafax.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: joyousjoes.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.