Decizii cruciale pentru viitorul UE, votate in Parlamentul European

Parlamentul European va vota asupra pachetului de șase legi privind guvernanța economică. Eliminarea practicilor lipsite de etica și mai multă transparență în guvernanța economică.

Parlamentul European va vota asupra pachetului de șase legi privind guvernanța economică, ce va împiedica statele din zona euro să ignore avertismentele Comisiei privind corectarea politicilor lor bugetare. Noua legislație mărește transparența și cere mai multă responsabilitate din partea statelor, care vor fi obligate să-și abordeze dezechilibrele economice mai prompt. Pachetul ameliorează calitatea și corectitudinea statisticilor, asigurându-se că acestea sunt colectate independent.

Eurodeputații vor discuta cererea Palestinei la ONU de a fi recunoscută ca stat

Parlamentul European va vota la Strasbourg săptămâna aceasta o rezoluție privind situația din Palestina. Înaintea votului, joi după-amiază, deputaţii europeni vor dezbate activitățile Adunării Generale ONU cu Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Catherine Ashton. Discuția se va concentra pe procesul de pace din Orientul Mijlociu și evenimentele recente din Africa de Nord.

Dezvoltarea comerțului cu Autoritatea Palestiniană pentru ajutarea dezvoltării statului palestinian

Parlamentul European va vota săptămâna aceasta un acord comercial care are scopul de a ajuta dezvoltarea economiei palestiniene prin permiterea exporturilor directe de produse agricole și pește din Teritoriile Palestiniene către UE de la începutul anului 2012.

Barroso susține un discurs despre Starea Uniunii la Parlamentul European

Președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, va prezenta miercuri la Parlamentul European prioritățile strategice ale Comisiei Europene în discursul său anual privind Starea Uniunii. Discursul va fi urmat de o dezbatere în care eurodeputații își vor exprima opiniile și cererile pentru activitatea viitoare a Uniunii. Comisia își va adopta programul de lucru pentru 2012 în octombrie.

Parlamentul discută situația din zona euro cu Jean-Claude Juncker

Marți după-amiază, deputaţii europeni vor discuta despre evoluția situației din zona euro cu Jean-Claude Juncker, președintele Eurogrupului. Parlamentul va cere domnului Junker să prezinte răspunsuri la problemele urgente și cea mai bună soluție pentru stabilizarea pe termen lung. Dezbaterea va începe la ora 15.00 CET.

Vremuri grele pentru comisari…

Pentru dinamism și spontaneitate în cadrul orei întrebărilor, deputaţii europeni nu-și vor mai prezenta întrebările înainte. De acum, trei sau mai mulți comisari vor răspunde întrebărilor eurodeputaților pe o temă specifică timp de 90 de minute. Tema pentru marți 27 septembrie este „Comerțul UE și relațiile cu țările terțe“. Vor răspunde comisarii De Gucht, Füle, Georgieva și Piebalgs.

Rio+20 ar trebui să fixeze obiective pentru dezvoltarea durabilă

UE ar trebui să susțină la summit-ul ONU Rio+20 de anul viitor fixarea unui obiectiv global pentru energia regenerabilă și a unor obiective specifice pentru dezvoltarea durabilă, se arată într-o rezoluție ce va fi votată joi.

Viitorul Fondului european pentru ajustarea la globalizare

Deputaţii europeni vor vota joi o rezoluție a comisiei pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale, care propune ca Fondul european pentru ajustarea la globalizare să aibă o rubrică bugetară specifică, pentru a putea oferi mai rapid ajutor muncitorilor concediați.

Mai multe informatii puteti gasi:

Ordinea de zi

Program de difuzare pe EP live

EuroparlTV

Sursa foto: destinatiieuropene.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *