Deficitul bugetar al Marii Britanii a ajuns la 35 mld €

George Osborne, ministrul de Finanţe al Marii Britanii, va fi forţat să admită că deficitul bugetar al statului a crescut cu aproape 30 de miliarde de lire sterline (aproximativ 35 de miliarde de euro), obligând astfel guvernul să impună măsuri de austeritate şi mai dure.

Revizuirea prognozei de deficit bugetar va fi anunţată astăzi, în timpul uneia dintre cele două rapoarte anuale prezentate de ministrul Finanţelor în faţa Parlamentului.

În prognoza de buget prezentată în martie, ministrul a anunţat un surplus structural de şase miliarde de lire (puţin peste şapte miliarde de euro) pentru perioada 2014-2015. Acum însă, el va fi forţat să admită că, în acel an, statul se va confrunta în schimb cu un deficit de 30 de miliarde de lire sterline, transmite „Financial Times“.

În septembrie, miniştrii britanici au fost informaţi de faptul că deficitul Marii Britanii pentru anul 2011-2012 va fi cu aproape 14 miliarde de euro mai ridicat decât se credea, reprezentând o creştere de 25% faţă de prognozele anterioare.

Sursa articol: adevarul.ro

Sursa foto: dreamstime.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *