Delegaţia FMI vine la Bucureşti. Începe a şasea misiune de evaluare a Fondului Monetar, CE şi BM

O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional, condusă de către Erik de Vrijer, şeful misiunii FMI pentru România, îşi va începe cea de-a şase misiune de evaluare şi va veni în vizită oficială de lucru la Bucureşti, pe 31 iulie, potrivit Antena3.ro.

Potrivit reprezentantului rezident al FMI pentru Bulgaria şi România, Tonny Lybek, negocierile cu autorităţile de la Bucureşti sunt programate în perioada 31 iulie – 13 august, şeful delegaţiei Fondului urmând să sosească în România pe 1 august şi să părăsească ţara noastră pe 14 august.

“Vizita FMI va avea loc în acelaşi timp cu cea a delegaţiilor Comisiei Europene şi Băncii Mondiale. Pe durata acesteia, delegaţiile vor avea întâlniri şi discuţii cu autorităţile statului şi cu mediul de afaceri, reprezentanţi ai băncilor, societăţii civile şi partidelor politice”, a spus Lybek, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că şeful misiunii FMI în România, Erik de Vrijer, va comunica concluziile discuţiilor din România la finalul vizitei, respectiv pe 13 august.

Reprezentantul FMI a subliniat faptul că “autorităţile române negociază un angajament preventiv Stand-By cu Fondul, asta însemnând că acestea nu intenţionează să utilizeze resursele disponibile”.

Cea de-a cincea misiune de evaluare a FMI, CE, BM a avut loc la în perioada 27 aprilie – 7 mai 2012.

Acordul dintre România şi FMI a început pe 31 martie 2011 şi este unul de tip preventiv, ridicându-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro , reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la Fond.

Foto: istockphoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

2 Responses to Delegaţia FMI vine la Bucureşti. Începe a şasea misiune de evaluare a Fondului Monetar, CE şi BM

  1. Pingback: Miza vizitei FMI: Proiectul Bugetului pe 2013 și viitorul acord al Fondului cu Romania | caleaeuropeana.ro

  2. Pingback: Florin Georgescu: Delegaţia FMI are programată o întâlnire la Preşedinţie, dar acum nu se ştie cu cine anume | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *