Democracy Institute: Romania s-ar putea intoarce in trena Rusiei daca nu accepta proiectul Rosia Montana

Guvernul roman se afla in fata unei dileme politice, putand merge pe drumul occidental al prosperitatii sau sa se intoarca la statutul unui satelit aflat in trena Rusiei lui Vladimir Putin, conform unui raport al Democracy Institute din Washington, citat de Ziare.com.

ponta gov.roRaportul, intitulat in mod provocator “Tigru balcanic sau balta din Balcani?”, apare cu cateva zile inainte ca premierul pro-american Victor Ponta sa viziteze Statele Unite, scrie www.prnewswire.com.

Descriind raportul, autorul sau, dr. Patrick Basham, directorul Democracy Institute, a spus: “Exista evidente interese americane in joc aici. Primul ministru Ponta, la care multi se refera ca la un Tony Blair al Balcanilor, are o atitudine pro-vestica si pro-americana care se reflecta in politicile interne si externe.

El se afla sub presiune atat intern cat si extern, pentru a o lua pe alt drum, care ar putea duce catre o deschidere economica redusa si situarea in trena Rusiei lui Putin. Asta ar fi dezastruos pentru Romania, poporul ei si pentru locul tarii in comunitatea internationala”.

Romania se confrunta cu alegerea intre doua drumuri politice: unul duce catre economie de tip tigru, prospera si bazata pe piata, construita pe fundatii solide, cealalta duce catre o Romanie cu statutul si conditiile unei balti balcanice, cu o conducere corupta care guverneaza peste o populatie saracita“, a mai spus Basham.

Sursa: Ziare.com
FOTO: Gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Democracy Institute: Romania s-ar putea intoarce in trena Rusiei daca nu accepta proiectul Rosia Montana

 1. flesh 16/10/2013 at 11:26

  Ruşinos că aţi publicat această ştire!
  Pot să fac şi eu un institut al democraţiei şi apoi să fac cu el mizerii pe bani mulţi.
  Patrick Basham face lobby pentru Gold Corporation. În raportul pe care îl pomeniţi în articol, sunt preluate toate minciunile împrăştiate de propaganda Gold Corporation.
  Vă rog să nu mai publicaţi astfel de ştiri mincinoase (sau măcar menţionaţi la începutul articolului că este publicitar).
  Nu vreau să cred că site-ul Calea Europeană face lobby pentru exploatarea de la Roşia Montană.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.