Demonstrație de forță. Bombardiere americane au zburat în apropierea coastelor nord coreene, iar diplomația de la Phenian l-a numit pe Donald Trump o “persoană dementă” de la tribuna ONU

Demonstrație de forță. Bombardiere americane au zburat în apropierea coastelor nord coreene, iar diplomația de la Phenian l-a numit pe Donald Trump o “persoană dementă” de la tribuna ONU.

Bombardiere americane au zburat sâmbătă în apropierea coastelor Coreei de Nord pentru a transmite un “mesaj clar” Phenianului ale cărui provocări și ambiții nucleare au declanșat furia președintelui Donald Trump, a informat Pentagonul, notează Agerpres.

“În extremitatea nordică a zonei demilitarizate, un avion american sau un bombardier a survolat în largul coastelor nord-coreene, în secolul 21, subliniind cât de serios luăm în considerare comportamentul periculos al Coreei de Nord”, a scris purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Dana White, într-un comunicat.

“Suntem pregătiți să utilizăm toată paleta capacităților noastre militare pentru a apăra Statele Unite și aliații noștri”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

La numai câteva ore după acest test de forță șeful diplomației nord-coreene, Ri Yong Ho, a denunțat vehement  la ONU afirmațiile făcute în cursul săptămânii de Donald Trump la adresa țării sale, vorbind despre președintele american ca de o “persoană dementă”, “megaloman” și un “rege mincinos”, potrivit Agerpres.

De asemenea, el a denunțat multiplele rezoluții adoptate de Consiliul de Securitate împotriva țării sale și care îi interzic programele de înarmare nucleară și balistică și îi impun sancțiuni economice tot mai severe.

Carta Națiunilor Unite recunoaște “dreptul la autoapărare al fiecărui stat”, a mai declarat Ri Yong Ho.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.