Dennis Snower, preşedintele Institutului Kiel pentru Economie Mondială: avem nevoie de un echivalent modern de Arcă a lui Noe

Dennis Snower, în The Globalist, ne îndeamnă să fim practici în construirea unei lumi mai bune.

Există o largă percepţie cu privire la rapida multiplicare a problemelor la nivel global, şi anume că acestea depăşesc capacitatea noastră de a le face faţă şi de a le contracara productiv. De aceea, avem nevoie de un fel de catalizator prin care să grăbim procesul, consideră site-ul the globalist.ro.

Lumea noastră este interconectată şi de accea se creează din ce în ce mai multe probleme, fapt care ne pune în pericol viitorul. În trecut, naţiunile s-au unit şi organizat pentru a se ocupa de acest fapt, reuşind crearea unui echilibru de putere în care interesele individuale ale statelor erau menţinute.

Întrebarea este: cum putem face acum, în prezent, lucrurile să înainteze, şi care este cel mai bun mod de a face asta?

Dennis Snower, preşedintele Institutului Kiel pentru Economie Mondială prezintă patru soluţii posibile.

Prima idee este cea a statelor care se pot uni formând o piaţă comună, a globalizării prin promovarea comunicării şi a comerţului. Acest punct de vedere susţine că vom fi uniţi în realizarea unei cauze comune.

Cea de-a doua încercare referitoare la găsirea unei soluţii este cea în care privim  statele ca un creuzet în care ideile să se contopească, deci prin interacţiunile noastre sociale să funcţionăm ca un grup social coeziv.

O a treia opţiune presupune revizuirea noţiunii de contract social şi aplicarea acesteia la scară globală. Trebuie să convenim asupra unor principii comune, care să lase deoparte interesele noastre divergente, e de părere Dennis Snower.

În cele din urmă, o a patra încercare de a aduce oamenii împreună este de a crea  cadre în care oamenii să lucreze împreună pentru o cauză comună. Numai conştientinând că trebuie să clădim împreună, vom reuşi să realizăm un echivalent modern de Arcă a lui Noe, un loc în care putem trăi cu toţii, conchide acesta.

Articolul integral de pe theglobalist.com poate fi citit aici.

Sursa foto: lecturirecenzate.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *