Der Spiegel: UE intentioneaza sa deschida o investigatie privind incalcarea politicii energetice comune de catre Germania

europe_map_german_flagUniunea Europeana intentioneaza sa deschida miercuri o investigatie privind posibile incalcari ale legislatiei in domeniul energetic facute de catre Germania, scrie Der Spiegel, potrivit  Reuters.

Autoritatile de la Bruxelles sunt ingrijorate de faptul ca decizia autoritatilor de la Berlin de a scuti de taxe unele companii din domeniul energiei regenerabile incalca normele concurentiale.

Saptamanalul german Der Spiegel scrie, fara a cita vreo sursa, ca avocatii de la Bruxelles s-au uitat peste legea germana care stabileste un cadru legislativ menit sa incurajeze domeniul energiei regenerabile iar comisarul Joaquin Almunia a conchis ca este posibil ca aceasta sa incalce normele europene.

Oficialii au criticat scutirile de taxe pentru marii consumatori de energie din Germania, scrie publicatia germana, adaugand ca in urma procedurilor este posibil ca firmele vizate sa fie nevoite sa plateasca restante de milioane de euro.

Sursa: HotNews.ro
Foto: wikimedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.