Exclusiv CaleaEuropeana.ro: Despre ce va vorbi Victor Ponta la primul său Consiliu European

În timp ce premierul și președintele se ceartă pe scaunul de la Bruxelles, fără să detalieze agenda discuțiilor sau propunerea de mandat, subiectele ce vor fi abordate  în cadrul reuniunii sunt publicate încă din mai, prin intermediul Secretariatului General al Consiliului.

Potrivit proiectului de ordine de zi, temele de discuție vor fi:

1) POLITICA ECONOMICĂ: Consiliul European va stabili orientări în vederea stimulării creșterii economice și creării de locuri de muncă pe termen scurt și mediu, în contextul eforturilor rapide de consolidare în curs.

2) CADRUL FINANCIAR MULTIANUAL: Consiliul European va desfășura prima dezbatere de fond privind cadrul financiar multianual 2014-2020 pe baza unui cadru de negociere pregătit de Președinție, inclusiv privind modalitatea prin care noul cadru financiar multianual poate contribui la realizarea creșterii economice. Se preconizează aprobarea concluziilor de procedură în vederea orientării procesului în raport cu calendarul convenit.

3) Alte puncte. Consiliul European va monitoriza progresele înregistrate în principalele dosare din domeniul Justiție și Afaceri Interne, inclusiv guvernanța sistemului Schengen și azilul.

În lumina evenimentelor, este posibilă discutarea unor chestiuni specifice de politică externă de către Consiliul European.

Proiectul integral al ordinii de zi poate fi accesat AICI.

Foto: crunkfish.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *