Dezbatere privind viitorul Europei: Viviane Reding se întâlnește cu cetățenii la Salonic, Grecia

viviane redingÎntrucât dezbaterea cu privire la viitorul Europei și consecințele crizei economice ia amploare, Comisia Europeană se deplasează în diferite orașe europene pentru a discuta cu cetățenii, ca să afle care sunt preocupările și speranțele lor pentru viitor. La 22 martie 2013, vicepreședintele Viviane Reding se va afla la Salonic (Grecia) pentru o dezbatere la care vor participa peste 500 de cetățeni.

„Mă duc la Salonic ca să-i ascult pe cetățeni și să am un dialog direct cu ei. Trebuie să existe mai multe discuții cu poporul grec — și nu doar despre el”, a declarat vicepreședintele Viviane Reding, comisarul UE pentru justiție, drepturi fundamentale și cetățenie. „Mă duc în Grecia în calitate de prieten. Și prietenii trebuie să fie sinceri: nu există nicio alternativă la reformele dificile. Ele sunt necesare pentru a garanta faptul că generațiile viitoare nu vor trebui să plătească pentru greșelile făcute de generațiile trecute. UE este alături de Grecia în acest proces dificil.”

Dezbaterea va avea loc la Centrul de conferințe de la Salonic („Velidio”). Salonic este o alegere bună: este al doilea oraș ca mărime din Grecia, după Atena, și unul dintre cele mai importante centre universitare din Europa de sud-est, găzduind cea mai mare populație studențească din țară. Studenții sunt următoarea generație de lideri și acest dialog va fi o ocazie pentru ei de a începe să participe la viitorul lor.

Criza economică și impactul acesteia asupra vieții cotidiene a cetățenilor, drepturilor cetățenilor UE și viitorului Uniunii vor fi temele principale ale dezbaterii dintre vicepreședintele Reding și cetățeni. Evenimentul va fi deschis de vicepreședintele Reding și Yiannis Boutaris, primarul orașului Salonic. De asemenea, la dezbatere vor participa și trei dintre reprezentanții Greciei în Parlamentul European: dna Chrysoula Paliadeli, dl Ioannis Tsoukalas și dl Theodoros Skylakakis.

Evenimentul poate fi urmărit în direct prin web stream.

Sursa: ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.