Digitaldiplomacy.ro – prima platformă de comunicare digitală pentru sectorul public din România

digital diplomacyPe măsură ce accesul la informații în mediul online se dezvoltă pentru a cuprinde din ce în ce mai multe domenii, crește și necesitatea de conectare a serviciilor publice la platforme de comunicare digitală și de interacțiune directă și rapidă cu cetățenii. În acest context, integrarea noilor media în mixul tradițional de comunicare al instituțiilor publice devine imperativă.

DigitalDiplomacy.ro este prima platformă de comunicare digitală dedicată sectorului public din România, pe care își propune să îl sprijine cu informații relevante prezentate sub formatul unui blog, acces la mijloace de pregătire a resurselor umane și consultanță specializată în gestionarea corectă și eficientă a comunicării online.

Proiectul DigitalDiplomacy.ro are la bază convingerea că “diplomația digitală” – comunicarea online realizată în mediul diplomatic internațional – este modelul potrivit pe care poate fi construită o interacțiune coerentă între instituții publice și cetățeni, cu beneficii pentru ambele părți, în special fluidizarea și transparentizarea serviciilor și proceselor instituționale.

„Am lansat DigitalDiplomacy.ro din dorința de a oferi sectorului public acces la resurse de informație, pregătire și consultanță personalizate pe nevoile de comunicare specifice acestuia. Am observat cu bucurie și optimism faptul că există din ce în ce mai mulți profesioniști și lideri din zona instituțională care sunt dechiși către noile media și care își doresc să le utilizeze pentru a maximiza impactul mesajelor sau proiectelor dezvoltate.”, anunță Andreea Hanganu, unul dintre fondatorii proiectului.

DigitalDiplomacy.ro se adresează profesioniștilor care activează în mediul diplomatic și în sectorul public din România, precum și celor care doresc să afle mai multe despre cum pot fi integrate cu succes noile media în strategia de comunicare a propriilor organizații.

Proiectul se bazează pe experiență profesională și rezultate credibile în diplomație publică, diplomație digitală și comunicarea strategică, precum și pe expertiză în domeniul relațiilor internaționale.

Platforma poate fi accesată la adresa http://digitaldiplomacy.ro/. De asemenea, a fost creat pe LinkedIn grupul Comunicare digitala in sectorul public, un for pentru dezbateri și schimb de idei între profesioniștii în comunicare din sectorul public românesc.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.