Din cauza crizei economice, grecii cauta un trai mai bun in Australia

 De câteva luni, zeci de greci, mai ales tineri, bat la porţile unei mari clădiri din strada Lonsdale în inima oraşului Melbourne. Clădirea din 1940 găzduieşte cartierul general al celei mai mari comunităţi greceşti din Australia, scrie Adevarul.ro.

Sunt toţi absolvenţi de universitate, ingineri, arhitecţi, mecanici, profesori care vor face orice pentru a munci”, spune Bill Papastergiades, preşedintele şi avocatul comunităţii. „Este o situaţie disperată. Poveştile lor îţi frâng inima şi în fiecare avion sunt altele”, a declarat Papastergiades pentru cotidianul britanic „The Guardian”.

Exodul este doar o parte a dramei umane din Grecia. Din iunie, liderii comunităţii din Melbourne spun că au fost invadaţi cu sute de scrisori, emailuri şi telefoane ale compatrioţilor disperaţi să emigreze într-o ţară care a fost, deocamdată, protejată de turbulenţele de pe pieţele financiare şi este acum văzută ca tărâmul tuturor posibilităţilor.

Doar anul acesta 2500 de greci s-au mutat în Australia, iar oficialii de la Atena spun că alţi 40 000 au început proces destul de greoi de a se stabili la antipozi.

Pentru mai multe informatii accesati Adevarul.ro.

Sursa foto: travelwithasmile.net

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *