Dinastiile Rockefeller şi Rothschild formează un parteneriat strategic

Două dintre cele mai cunoscute dinastii de oameni de afaceri din Europa şi Statele Unite îşi vor uni interesele după ce RIT Capital Partners, trustul de investiţii al Lordului Jacob Rothschild, şi Rockefeller Financial Services au căzut de acord să formeze un parteneriat strategic.

RIT Capital Partners va achiziţiona 37% din acţiunile companiei de consultanţă  şi de gestiune de avere şi de active condusă de Rockefeller contra unei sume nedeclarate, acest lucru reprezentând un prim pas al trustului condus de Lordul Rothschild pe piaţa americană, anunţă publicaţia financiară „Financial Times”, potrivit Adevarul.ro.

Parteneriatul cu RIT va avea ca scop înfiinţarea de fonduri de investiţii, achiziţionarea comună de alte companii de gestiune de avere şi active şi numirea reciprocă în funcţii de directori fără atribuţii executive.

Lordul Rothschild deţine o cotă minioritară în RIT Capital Partners iar activele companiei, în valoare de 1,9 miliarde de dolari, sunt investiţi peste tot în lume, de la fonduri deschise de investiţii, la obligaţiuni suverane sau firme de capital privat.

Acordul este rezultatul unei întâlniri care a avut loc acum doi ani, când Rockefeller l-a introdus pe Lordul Rothschild directorului executiv al grupului american, Reuben Jeffery.

Un an mai târziu, Jeffery şi-a dat acordul pentru ca Rothschild să achiziţioneze o cotă parte din grupul Rockefeller. Rothschild a demarat, după aceea, negocieri cu Societe Generale Private Banking, compania care deţine cota majoritară în RIT Capital Partners din 2008.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  politicalvelcraft.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.