Director general CE: Niciun cetăţean european nu trebuie să devină o povară pentru o altă ţară

koos richelleKoos Richelle, director general în cadrul Comisiei Europene, a respins, marţi, la Bucureşti, legătura dintre romi şi aderarea României la Schengen, dar a precizat că niciun cetăţean european nu trebuie să devină o povară pentru sistemul social al altui stat.

Nu poţi să te duci într-o ţară şi să te bucuri de beneficiile sistemului de asigurări sociale. Poţi să te duci, poţi să cauţi un loc de muncă, dar nu trebuie să devii o povară pentru un anume stat. Acesta nu are de ce să îţi dea bani“, a declarat, într-o conferinţă de presă, Koos Richelle, director general al Direcţiei Generale Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune din cadrul Comisiei Europene, citat de Mediafax.

Koos a subliniat că mutarea dintr-o ţară în alta “nu este o problemă care priveşte doar România şi populaţia roma. În Uniunea Europeană multe persoane se mută dintr-o ţară în alta pentru a beneficia de cel mai bun sistem de asigurări sociale şi medicale”, a mai spus oficialul european.

El a respins legătura dintre romi şi aderarea României la spaţiul Schengen, apreciind că este vorba de două situaţii “complet diferite”.

Sursa: Mediafax.ro
FOTO: www.eesc.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.