Directorii marilor companii europene își mută banii în Germania

Bundesbank, banca centrală a Germaniei, a înregistrat intrări de capital în valoare de 11,3 miliarde de euro, în luna septembrie, din partea a companii care nu aparțin sectorului financiar-bancar, conform analizelor contului curent, publicat pe 9 noiembrie. Acest influx a ajutat la transformarea unui deficit de 47,3 miliarde de euro în bilanțul german al altor fluxuri de capital în august, într-un surplus de 700 de milioane de euro, în septembrie.

Grupo Gowex, un furnizor de servicii de internet Wi-Fi, își transferă fondurile în Germania, așteptându-se ca Spania să părăsească zona euro. GEA Group AG, producător de utilaje industriale, impune limite maxime de depozite la fiecare bancă.

„Nu cred că Spania va rămâne în zona euro”, a declarat Jenaro Garcia, fondatorul și directorul executiv al Grupo Gowex, care oferă servicii Wi-Fi în 15 țări. „Ne-am transferat banii și depozitele în Germania pentru că Spania va reveni la peseta”, a mărturisit acesta.

Companiile europene au cheltuit miliarde pentru a se pregăti pentru introducerea euro în 2000, înițial în cadrul a 11 state. Planurile de urgență pentru o eventuală prăbușire a monedei unice includ reducerea investițiilor, transferul de bani în germania, transferul sediilor în nordul Europei și chiar declararea falimentului, conform interviurilor cu peste 20 de directori executivi de companie, efectuate de Bloomberg.

Mai multe informatii puteti afla accesand adevarul.ro.

Sursa foto: concursuri.biz

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.