Directorul CIA se așteaptă ca regimul nord-coreean să testeze o nouă rachetă balistică intercontinentală

Directorul Agenției Centrale de Informații (CIA), Mike Pompeo, a declarat că nu ar fi surprins dacă autoritățile nord-coreene ar testa o nouă rachetă, dat fiind faptul că Phenianul a efectuat deja două teste în iulie, precizează Reuters.

“Sunt destul de convins că (liderul nord-coreean Kim Jong Un) va continua să încerce să-și dezvolte programul de rachete, deci nu m-ar surprinde dacă va mai fi încă un test cu rachetă. El a efectuat două teste în iulie, deci nu m-ar surprinde dacă ar exista încă un test cu rachete”, a declarat duminică Pompeo pentru postul de televiziune Fox News, informează Agerpres.

Tensiunile au escaladat în Peninsula Coreea după ce Phenianul a amenințat Washingtonul cu lansarea unui atac cu rachete împotriva insulei Guam, ca reacție la declarația de marți a președintelui Donald Trump că dacă Phenianul continuă să amenințe SUA, el se va confrunta cu ”foc și furie cum n-a mai văzut lumea” până acum, o declarație-răspuns la testarea reușită a mai multor rachete intercontinentale, unele dintre acestea fiind capabile să ajungă în partea continentală a SUA, potrivit regimului de la Phenian.

De altfel, în eventualitatea în care Phenianul și-ar pune în practică amenințarea de a lansa patru rachete spre Guam, Japonia a desfășurat începând de sâmbătă baterii de interceptori de rachetă de-a lungul traiectoriei pe care o vor urma rachetele balistice nord-coreene.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.