Discutie telefonica intre Viktor Yanukovych si Jose Manuel Barroso: O delegatie ucraineana va merge la Bruxelles

victor Yanukovich ianukovici wikipediaComisia Europeana a publicat in seara zilei de luni, 2 decembrie, un comunicat care contine detalii legate de o conversatie telefonica intre Presedintele Ucrainei, Viktor Yanukovych si Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Potrivit comunicatului, Yanukovych i-a telefonat lui Barroso, rugandu-l sa primeasca o delegatie din Ucraina pentru a discuta “anumite aspecte ale Acordului de Asociere si ale Acordului de Liber Schimb.

Barroso a confirmat disponibilitatea Comisiei Europene de a primi o astfel de delegatie la un nivel corespunzator, mai arata sursa citata, si sa discute anumite aspecte ale implementarii documentelor deja initiate, insa nu sa re-deschida niciun fel de negocieri.

Yanukovych a fost de acord cu aceasta abordare si a fost stabilit ca nivelul si perioada acestei consultari sa fie pusa la punct prin canalele diplomatice potrivite.

Barroso a mai evidentiat cateva idei esentiale pe care le-a subliniat in timpul discutiei telefonice, referitor la situatia tensionata din Ucraina, intre care: toate partile implicate trebuie sa fie rationale, toate drepturile cetatenilor si libertatile trebuie respectate, utilizarea fortei de catre politie trebuie investigata cat de curand posibil.

Yanukovych a fost de acord si a confirmat in mod explicit intentia de a invstiga utilizarea foreti de catre politia ucraineana si de a informa publicul despre rezultate.

Comunicatul integral privind discutiile dintre cei doi inalti oficiali, AICI.
Sursa: EurActiv.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.