Discuții aprinse în Parlament după solicitarea USL privind reprezentarea la Consiliul European

Au avut loc discuţii aprinse în şedinţa Birourilor permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, după ce USL a propus să fie solicitată Comisiilor de afaceri europene adoptarea unui proiect de hotărâre privind reprezentarea la Consiliul European, potrivit Realitatea.net.

USL a cerut în Birourilor Permanente reunite ale Camerei şi Senatului să fie solicitată Comisiilor de afaceri europene adoptarea unui proiect de hotărâre privind reprezentarea la Consiliul European, iar reprezentanţii PDL au respins vehement propunerea, au declarat, pentru Mediafax, surse politice.

Sursele citate au relatat că în şedinţa Birourilor Permanente, în desfăşurare la această oră, a izbucnit o discuţie controversată şi foarte aprinsă pe această temă, democrat-liberalii nefiind de acord cu solicitarea USL, pe motiv că aceasta nu este procedurală.

De altfel, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Valeriu Zgonea, declara că va cere Biroului Permanent al forului să solicite Comisiilor de Afaceri Europene, printr-o adresă, să se pronunţe asupra unui mandat al Parlamentului care să reglementeze reprezentarea României la Consiliul European.

Zgonea şi-a exprimat, totodată, speranţa ca în cursul zilei de marţi, după discursul premierului, Parlamentul să voteze o declaraţie de principii care conferă puterea Legislativului de a da un mandat membrilor Guvernului, premierului sau preşedintelui.

“Voi cere Biroului Permanent să ceară Comisiilor de Afaceri Europene să existe un mandat al Parlamentului – pentru prima dată după 2007 – un mandat care să definitiveze clar ceea ce trebuie să facă premierul sau preşedintele atunci când se va duce la întâlnirile europe. Este o chestiune de procedură europeană”, a spus Zgonea.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că faptul că Preşedinţia este singura instituţie care s-a ocupat în ultimii ani de temele de interes la nivel european pentru România a reprezentat o “malformaţie constituţională”.

Şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care premierul Victor Ponta va prezenta o declaraţie privind problematica UE va avea loc marţi după-amiază, fiind programată începând de la ora 15.00.

Sursa: Realitatea.net
Foto:  presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *