Discuții ale ”formatului Normandia”. Liderii rus, ucrainean, francez și german vor un armistițiu în estul Ucrainei odată cu începerea anului școlar

Liderii rus, ucrainean, francez și german au dat asigurări marți seara, în cursul unei convorbiri telefonice, că susțin ”cu fermitate” instituirea unei încetări a focului pe frontul din estul Ucrainei odată cu reînceperea anului de învățământ la 1 septembrie, a informat Kremlinul, potrivit AFP.

”Conducătorii au susținut cu fermitate decizia așteptată din 23 august a Grupului de contact de a anunța o încetare a focului cu ocazia începerii anului școlar”, a declarat Kremlinul într-un comunicat, în finalul acestei convorbiri telefonice în așa-zisul format ”Normandia”, relatează Agerpres.

”Liderii și-au exprimat speranța că acest armistițiu va duce la o ameliorare constantă a situației în materie de securitate pentru școlarii și toți civilii din Donbas”, a adăugat acesta.

Într-un comunicat al președinției, Kievul — care și-a confirmat sprijinul față de anunțarea încetării focului — a indicat de asemenea că cei patru conducători își ”reafirmaseră angajamentul personal față de acordurile de la Minsk”, semnate în februarie 2015.

Această convorbire telefonică a avut loc între cancelarul german Angela Merkel și președinții rus, ucrainean și francez, Vladimir Putin, Petro Poroșenko și Emmanuel Macron.

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *