Doi miniștri din guvernul Theresei May cer o perioadă de tranziție limitată după Brexit pentru ca economia britanică să rămână solidă și dinamică

Marea Britanie nu va rămâne în Uniunea Europeană printr-o ușă din spate și va părăsi piața unică și uniunea vamală după Brexit în 2019, au declarat sâmbătă miniștri britanici de finanțe, Philip Hammond, respectiv comerț, Liam Fox, într-un editorial comun semnat pentru publicația The Telegraph.

În articolul din cotidianul citat, Hammond și Fox s-au pronunțat pentru o perioadă de tranziție limitată, după ieșirea țării lor din Uniunea Europeană, pentru a se evita o schimbare bruscă ce ar afecta interesele companiilor britanice.

”Dorim ca economia noastră să rămână solidă și dinamică în timpul acestei perioade de schimbări. Acest lucru înseamnă că întreprinderile noastre trebuie să poată fi sigure că nu se vor găsi pe marginea prăpastiei atunci când vom părăsi Uniunea Europeană, peste numai 20 de luni”, au subliniat cei doi miniștri, potrivit Agerpres.

Tratativele privind Brexit au fost deschise pe 19 iunie, la Bruxelles, reuniune la care s-au fixat ordinea priorităților în negociere și calendarul. Cea de-a doua reuniune, care a avut loc pe 20 iulie, a relevat un dezacord fundamental între negociatorii UE și cei britanici privind drepturile cetățenilor.

O nouă rundă de negocieri este programată pentru finalul lunii august.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.