Donald Trump, apel pentru a nu fi uitate lecțiile Holocaustului: Este nevoie ca o astfel de atrocitate să nu se mai repete niciodată

Președintele SUA, Donald Trump, a făcut luni apel să nu se uite niciodată lecțiile Holocaustului, invocând necesitatea de a rămâne vigilenți în fața ideologiilor urii și indiferenței, transmite AFP, citat de Agerpres.

Foto: Twitter/POTUS

Toate generațiile trebuie să rețină lecțiile Holocaustului pentru ca o astfel de oroare, o astfel de atrocitate, un astfel de genocid să nu se mai repete niciodată“, a subliniat Trump în cadrul unei proclamații cu ocazia ”Săptămânii memoriei”.

Președintele american a accentuat necesitatea de “a ne aminti de victime, de a le omagia viețile și de a celebra victoria umanității asupra tiraniei răului”, reluând că Holocaustul a reprezentat “persecutarea sistematică și tentativa de eliminare a comunității evreiești din Europa de către regimul nazist”.

Nu trebuie să uităm niciodată“, a liderul de la Casa Albă, care va susține marți un discurs la Muzeul Holocaustului de la Washington.

La finalul lunii ianuarie, la doar câteva zile de la preluarea funcției de către Trump, a apărut controverse ca urmare a faptului că președintele american a omis în cadrul unui comunicat transmis cu ocazia Zilei Mondiale a memoriei victimelor Holocaustului să în menționeze îm mod specific pe evrei.

Asociația Anti-Defamation League, care monitorizează actele de antisemitism, a denunțat gestul ca fiind o uitare “deconcertantă și îngrijorătoare”, spunând că reprezintă o ruptură față de administrațiile precedente.

Și purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, s-a aflat în mijlocul unor polemici declanșate de coparația pe care acesta a făcut-o între Adolf Hitler și liderul sirian, Bashar al-Assad. Acesta a fost nevoit să își ceară scuze, la mijlocul lunii aprilie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.