Donald Trump, atac dur la adresa serviciilor de informații: Nu ar fi trebuit să permită ”scurgerea” unor știri false. Trăim cumva în Germania nazistă?

Donald Trump a reacționat în termeni severi în patru postări succesive pe contul său de Twitter cu privire la perpetuarea acuzațiilor potrivit cărora Rusia deține probe și înregistrări de natură sexuală cu viitorul lider de la Casa Albă, dar și că ar fi lucrat cu acesta în ultimii ani pentru a-l ajuta să devină președinte.

Mai întâi, președintele ales al SUA a invocat anunțul administrației de la Kremlin care a negat că deține astfel de informații și dovezi. 

”Rusia doar ce a spus că raportul neverificat plătit de oponenții politici este o făcătură completă și totală, un non-sens. Foarte nedrept”, a scris Trump în primul său tweet.

Ulterior, viitorul lider al SUA a revenit, precizând că Rusia nu deține niciun element de constrângere împotriva lui. ”Nu am nimic de-a face cu Rusia: nicio înțelegere, niciun împrumut, nimic”.

În cel de-al treilea mesaj postat, Trump amintește că a câștigat alegerile ”ușor”, un rezultat al unei mărețe mișcări, iar oponenții ”escroci” atacă această victorie cu ”știri false”.

Ultimul tweet al președintelui ales al Statelor Unite cu privire la acest aspect a fost și cel mai sever.

”Agențiile de informații nu ar fi trebuit să permită ca aceste știri false să fie ”scurse” în spațiul public. O ultimă lovitură împotriva mea. Trăim cumva în Germania nazistă?”, a scris Donald Trump.

Datele raportului citate de presa internațională arată că serviciile de intelligence rusești au materiale compromițătoare la adresa președintelui ales. Potrivit mai multor surse apropiate dosarului, comportamentul său la Moscova a inclus acte sexuale perverse” care au fost aranjate/monitorizate de FSB.

Rusia a calificat aceste dezvăluiri drept ”o cacealma, o făcătură absolută”.

Citiți și Scandal uriaș înainte ca Donald Trump să fie instalat la Casa Albă: Rusia l-a ”cultivat” pe Trump în ultimii 5 ani pentru a diviza relația transatlantică

Potrivit documentului, autorităţile ruse l-au ”cultivat” pe Trump de cel puţin cinci ani, la ordinele lui Vladimir Putin, pentru a provoca discordie şi diviziune în SUA şi în NATO.

Donald Trump a calificat, într-o postare pe Twitter, că este informații sunt ”știri false”.

Memo-ul publicat afirmă că Moscova, la ordinul lui Putin şi sub coordonarea purtătorului său de cuvânt Dmitri Peskov, le-a furnizat lui Trump şi echipei sale informaţii importante despre oponenţii si, inclusiv despre candidata democrată Hillary Clinton, timp de mai mulţi ani. Informaţia a fost confirmată de un apropiat al republicanului, care a organizat vizitele recente la Moscova ale acestuia şi care a spus, în iunie 2016, că informaţiile ruse au fost de mare ajutor”.

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.