Donald Trump avertizează: Atacul terorist de la Paris va avea un efect important asupra alegerilor prezidențiale

Atacul comis joi seara la Paris va avea un efect important asupra alegerilor prezidențiale din Franța, al căror prim tur este programat duminică, 23 aprilie, a precizat vienri președintele SUA, Donald Trump, informează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Încă un atac terorist la Paris. Va avea un efect important asupra alegerilor prezidențiale!”, a scris Donald Trump pe contul său de Twitter, fiind primul lider care a reacționat. 

Doi polițiști au murit și o altă persoană a fost rănită în atentatul de joi din centrul Parisului, acesta fiind revendicat de către ISIS. În prezent poliția franceză se află în căutarea celui de-al doilea suspect.

François Hollande a declarat că atacul a fost terorist. „Suntem convinși că pistele după care ne ghidăm în anchetă și care vor face lumină în acest caz sunt de natură teroristă”, a precizat președintele Franței, după reuniunea de criză la care au luat parte premierul Bernard Cazeneuve şi ministrul de Interne Matthias Fekl

Duminică va avea loc primul tur al alegerilor prezidențial, cel de-al doilea urmând a fi organizat pe data de 7 mai.

La alegerile prezidențiale din primăvara acestui an din Franța vor lua parte François Fillon, candidatul dreptei, Marine Le Pen, candidatul extremist al Frontului Național, radicalul socialist Jean-Luc Melenchon, fostul ministru al Economiei, Emmanuel Macron și Benoit Hamon, candidatul stângii franceze.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *