Donald Trump i-a telefonat Angelei Merkel pentru a îi ura succes în cadrul alegerilor de duminică

Președintele SUA, Donald Trump, a sunat-o pe Angela Merkel pentru a îi ura “succes” la alegerile parlamentare ce au loc duminică în Germania, notează Agerpres citând agenția DPA.

Sursă foto: Facebook.com/The White House

Trump a sunat-o pe Merkel “pentru a ura țării sale alegeri încununate de succes”, se arată într-un comunicat al Casei Albe.

El a subliniat de asemenea “legătura fermă între Statele Unite și Germania”.

Relația dintre cei doi lideri nu este una dintre ce mai bune, fiind de multe ori chiar tensionate. Retorica”America pe primul loc” a lui Trump și decizia sa de a scoate SUA din Acordul privind clima de la Paris a deranjat clasa politică din Germania. Trump a criticat de asemenea dezechilibrul comercial dintre SUA și Germania și a spus despre politica lui Merkel de a primi refugiați că a fost o”greșeală catastrofală”.

Citiți și Alegeri în Germania. CDU/CSU conduce în sondaje. Care ar putea fi componența viitoarei coaliții de guvernământ

Ultima neînțelegere dintre cei doi lideri a fost cea legată de amenințările SUA la adresa Coreei de Nord, cele două state având viziuni diferite cu privire la dezescaladarea stării conflictualte cu Phenianul. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, nu este de acord cu amenințarea și presiunea pe care SUA le exercită asupra Coreei de Nord, considerând că o soluție militară nu este cea mai bună cale de a rezolva situația.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.