Donald Trump, reacție pe Twitter după anunțul Facebook privind reclamele politice: Farsa cu Rusia continuă

Preşedintele american Donald Trump a reacționat după anunțul Facebook de a revizui modul în care administrează reclamele politice plătite, pe fondul investigaţiilor privind presupusa interferenţă rusă în alegerile prezidențiale din SUA.

„Farsa cu Rusia continuă, acum se referă la anunţuri pe Facebook”, a scris Donald Trump pe Twitter.

„Dar cum rămâne cu acoperirea mediatică complet părtinitoare şi lipsită de onestitate în favoarea lui Hillary cea coruptă?”, a adăugat el.

Facebook a anunţat că va oferi informaţii suplimentare cu privire la operaţiunile de propagandă ale Rusiei pe site-ul său, oferind peste 3,000 de anunţuri publicitare ce au legătură cu Rusia comisiei Congresului ce investighează operaţiunile Kremlinului de influenţare a alegerilor din 2016, anunţă New York Times.

Mark Zuckerberg, fondatorul companiei, și-a prezentat planul de-a face mai transparent procesul prin care sunt derulate campanii publicitare în scopuri politice.

„Cred cu fermitate în procesul democratic şi în protejarea integrităţii sale”, a declarat acesta. Zuckerberg  promite că pentru fiecare anunț sponsorizat pe platformă va fi vizibilă pagina care a finanțat-o. De asemenea, utilizatorii vor putea accesa toate campaniile derulate de o pagină, precum şi audienţele reclamelor respective.

 

Publicația New York Times a anunţat în urma cu câteva zile că serviciile de informaţii ale Rusiei par a se afla în spatele unei acţiuni de „infestare” a platformei Twitter cu conturi automate, numite bots, ce au răspândit mesaje împotriva lui Hillary Clinton anul trecut în timpul campaniei electorale. Compania de securitate cibernetică FireEye a identificat o listă întreagă de astfel de conturi ce publicau automat mesaje politice identice, susţin cei de la NYT. 

Facebook a anunţat închiderea a peste 470 de profiluri despre care a anunţat că prezintă legături cu compania rusă Internet Research Agency, o companie cu legături strânse cu Kremlinul.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.