După computere, China preia şi dominaţia mondială smartphone

Piaţa chineză a absorbit în trimestrul al treilea al anului aproximativ 24 de milioane de terminale smartphone faţă de 23 de milioane unităţi, livrări pe piaţa din SUA, devenind astfel cea mai mare piaţă de profil, arată un raport al firmei de cercetare Strategy Analitics, preluat de jurnalul.ro.

China a devenit în trimestrul al doilea cea mai mare piaţă de computere personale la nivel mondial, devansând SUA, după trei decenii de dominaţie americană într-o industrie în care Apple şi IBM au avut activitate de pionierat. Vânzările de PC-uri din China au crescut cu 14% în trimestrul al doilea, la 18,5 milioane de unităţi, depăşind pentru prima oară livrările din SUA, care au scăzut cu 4,8%, la 17,7 milioane unităţi, potrivit unei statistici IDC.

Potrivit raportului Strategy Analitics, citat de cellular-news.com, livrările de smartphone în trimestrul analizat au crescut în China cu 58% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la nivelul de 23,9 milioane unităţi. În SUA, piaţa smartphone a scăzut cu 7%, atingând nivelul de 23,3 milioane unităţi.

Creşterea explozivă de pe piaţa chineză se datorează reducerilor masive de preţ, din partea operatorilor, pentru modele high-end precum iPhone, dar şi apariţiei unor modele ieftine de Android, livrate de producători locali precum ZTE. Nokia încă domină piaţa smartphone din China cu 28%, în timp ce HTC e lider în SUA cu 24%.

Dominaţia chineză se reversă la volum, nu şi la valoare, segment pe care supremaţia rămâne încă în SUA.

Sursa articol: jurnalul.ro

Sursa foto: pdadb.net

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *