După Coreea de Nord, Donald Trump avertizează și Venezuela cu o ”opțiune militară”. Reacții de la Caracas

Președintele Donald Trump a amenințat vineri cu o intervenție militară în Venezuela, o declarație suprinzătoare ce vine să adauge tensiune în criza politică din această țară și în contextul în care liderul american a avut în această săptămână o serie de declarații cu privire la escaladarea tensiunilor în Peninsula Coreea, culminând cu faptul că SUA au toate soluțiile militare pregătite împotriva Phenian-ului, relatează presa internațională.

FOTO: NATO

Trump a declarat presei că “avem multe opțiuni privind Venezuela, inclusiv o posibilă opțiune militară dacă este necesar”, informează Reuters.

”Oamenii suferă și mor. Avem mai multe opțiuni în privința Venezuelei, inclusiv una militară, dacă este necesar”, le-a spus Donald Trump reporterilor, conform Agerpres.

Pentagonul, solicitat imediat pentru o reacție, a anunțat că nu a primit niciun fel de ordine de la Casa Albă referitoare la Venezuela.

Peste 120 de oameni au fost uciși și alți mii au fost arestați în decursul a patru luni de revolte populare în Venezuela.

În replică, ministrul apărării din Venezuela a spus că amenințarea lui Trump este nici mai mult, nici mai puțin decât „un act de nebunie”, relatează Digi24

Casa Albă a anunțat că președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a solicitat o convorbire telefonică, vineri, cu președintele Trump, dar a fost refuzat. Casa Albă a spus într-un comunicat că președintele Trump va vorbi bucuros cu liderul Venezuelei atunci când democrația va fi restaurată în țară. 

“Dacă el este atât de interesat de Venezuela, eu sunt aici, eu sunt șeful a ceea ce-l interesează”, a subliniat Maduro, într-un discurs în fața noii adunări constituante. Nerecunoscut de opoziție și de țările occidentale, acest for de adunare l-a confirmat în unanimitate în funcția de președinte.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.