După criza românească, UE ia în calcul înființarea unui Ministru european al Justiției

Ca urmare a recentelor derapaje democratice din România, sancționate și de Raport pe Justiție al Comisiei Europene, Comisarul european pe Justiție, Viviane Reding, ia în calcul ideea înființării unui post de Ministru al Justiției la nivel european, anunță EVZ.ro.

Reding a declarat pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung că se impune o întărire a instrumentelor pe care Uniunea Europeană le poate folosi pentru a sili statele membre să se conformeze regulilor democrației și statului de drept.

“Cred că avem nevoie, într-un viitor nu prea îndepărtat, de un minister european al Justiției, care să dispună de mijloacele pentru a impune statul de drept în UE. Acesta ar trebui să aibă dreptul de a reclama la Curtea Europeană de Justiție dacă independența justiției este în pericol într-un stat al Uniunii”, a declarat comisarul european.”În cadrul uniunii monetare vorbim despre necesitatea introducerii unui control și a unei surpervizări mai puternice, în scopul întăririi încrederii reciproce. Se pare că avem nevoie de același lucru și în domeniul Justiției”, a argumentat ea.

Sursa: EVZ.ro
Foto:  romanimobilities.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.