După evenimentul din Marsilia, Franța dorește să implice psihiatrii în încercările sale de a preveni atacurile

Ministrul francez de interne a precizat că guvernul Franței dorește să implice pishiatrii în încercările de a preveni atacurile precum cel în care un om labil psihic a intrat în refugiile de autobuze din Marsilia, în urma căruia o persoană a fost ucisă, informează ABC News.

Foto: Facebook/ Gerard Collomb

Gerard Collomb a afirmat marți că aproximativ o treime din miile de indivizi aflați pe listele persoanelor suspectate ca fiind radicalizate sunt cunoscuți ca având probleme psihice.

Acesta a precizat pentru postul de televiziune BFM-TV că “trebuie să ne protejăm”. Acesta nu a oferit detalii suplimentare legate modul în care psihiatrii ar putea fi implicați în procesul de anticipare a atacurilor.

Oficialul francez a făcut trimitere la bărbatul în vârstă de 35 de ani care a intrat cu o mașină în refugiile de autobuze din Marsilia.

Autoritățle au exclus că motivația actului ar fi fost de natură teroristă. Acestea au completat că suspectul se afla sub tratament pentru probleme psihice.

Cu o săptămână mai devreme, un alt șofer cu probleme mintale a accelerat și a intrat într-o pizzerie, ucigând o adolescentă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.